Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства НАЙКРАЩЕ ГОДУЮТЬ ПРИКОРДОННИКІВ

НАЙКРАЩЕ ГОДУЮТЬ ПРИКОРДОННИКІВ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
І це не поверхове враження від «Свята врожаю-2011», всьоме влаштованого Державною прикордонною службою України минулого тижня на центральній площі Мукачева. В усіх, хто прийшов на цей ярмарок, розбігалися очі, скільки смаколиків, консервувань, смажені на вертелі поросята та ягнята, осетри, копченості... У багатьох відвідувачів ярмарку побачене викликало однозначну оцінку: показуха. І я з цим не згоден.
Коли став допризовником наприкінці 60-х років, попросився у військкоматі в прикордонні або повітряно-десантні війська. Відтак служив у Мукачівському прикордонному загоні. Жодної миті не пошкодував за свій вибір. Однак тепер про харчування прикордонників. Так ось на великі свята, особливо День прикордонника, 28 травня, на всіх заставах, їх тепер чомусь називають відділками чи постами, заколювали свиню або кожному солдатові готували окремо курку. Пригадую, якось у одному з сіл Виноградівщини мене зустрів на вулиці чоловік, як з'ясував пізніше бригадир місцевого колгоспу, і попросив передати командиру застави, щоб прислав машину за капустою, іншою городиною на зиму. У ті часи на кожній прикордонній заставі було своє підсобне господарство, де заготовлювали продукти, соління й консервування не тільки для офіцерів, а для всіх вояків. І зрозуміло, прикордонники мали відчутну підтримку місцевих господарств. На ярмарку побачив, що так воно є і сьогодні. Як сказав на його відкритті начальник тилу Держприкордонслужби, генерал-майор Володимир Томаш, цього року в підрозділах ДПСУ вироблено 33,6 тонн м'яса, 38,6 – молока, картоплі – 100,7 т. овочів – 101,7 т., фруктів і ягід – 29,9 т., соків і компотів фруктово-ягідних – 34,2 тисяч літрів, варенні – 3,9 тонн, для годівлі тварин в підсобних господарствах заготовлено сотні тонн зернових на фураж, сіна, соковитих кормів...
Буду відвертим, переможці цьогорічного конкурсу – Керченський прикордонний загін Азово-Чорноморського регіонального управління не для преси визнавали, що копчена сьомга, інші смакощі на стіл до матросів не потрапляють, але ті не голодують. Ну, а по завершенні ярмарку багато продуктів – дині. Гарбузі, солені помідори та огірки, різні овочі його учасники пороздавали специфічній, так би мовити, публіці. Але залишились і делікатеси, які прикордонники передали вихованцям школи-інтернату. На завершення хотілося б сказати – це чудовий рекламний хід прикордонників, після якого багатьом юнакам, зрештою, і їх батькам, мріятиметься про служби саме на кордоні. І це буде правильний вибір.
За результатами конкурсу перше місце отримав Керченський прикордонний загін. Друге місце дісталося Харківському східно-регіональному загону, а третє – Мукачівському прикордонному загону.
Микола Рішко
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".