Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини БЮДЖЕТ МУКАЧЕВА СТАБІЛЬНО НАПОВНЮЄТЬСЯ

БЮДЖЕТ МУКАЧЕВА СТАБІЛЬНО НАПОВНЮЄТЬСЯ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Обсяг реалізованої промислової продукції, робіт, послуг за перший квартал поточного року склав 182064,8 тис. гривень, або 119 відсотків до січня-березня 2010 року. Перевезено пасажирів 2. 492,8 чоловік, що на 8,5 % більше, ніж торік. Обсяг роздрібного товарообороту був на 109,9 відсотка більше, ніж минулого року. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами за звітний період становив 1390 тисяч доларів США. Обсяг від реалізації послуг (не фінансових) юридичними особами склав по місту $73480,1 тис. (включаючи ПДВ) або 132 відсотки до відповідного періоду минулого року в ринкових цінах. Рівень середньомісячної заробітної плати по місту за лютий 2011 року становив 1774,05 грн., що на 26,4 % вищий аналогічного показника минулого року. На пенсійному обліку перебуває 18730 пенсіонерів, середній розмір пенсій за звітний період склав 1033,05 грн., що в порівняння з відповідним періодом 2010 року зріс на 124,3 гривні. За 1 квартал цього року створено 1057 робочих місць або 48 % запланованого показника на рік – 2200 робочих місць.
Поряд з позитивними тенденціями є й негативні, відзначила начальник відділу економіки міськвиконкому Світлана Васільцюн, доповідаючи на засіданні виконкому міської ради з питання «Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачева за 1 квартал 2011 року». По місту допущено заборгованість із заробітної плати, не досягнуто в повному обсязі рівня оплати за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги, обсяг прямих іноземних інвестиції порівняно до 1 кварталу минулого року скоротився на 5,5 %.
Розглянувши підсумки виконання бюджету міста за 1 квартал 2011 року, виконком відзначив, що в цілому до зведеного бюджету Мукачева надійшло 33 352,9 тисяч гривень податків та зборів (обов'язкових платежів), в тому числі до загального фонду міського бюджету мобілізовано 23 119,1 тис. грн.. при затвердженому плані 20 577,9 тис. грн. Виконання становить 112,3 %. На фінансування установ освіти спрямовано 35,8 %до загальних обсягів видатків бюджету, а на утримання ЦРЛ (охорона здоров'я) спрямовано 24,8 %, на соціальний захист населення – 14 996,1 тис. грн., із них на допомогу сім'ям з дітьми 13 318,8 тис. грн., на культуру – 1 650,4 тис. грн.
А першим на порядку денному засідання міськвиконкому стояло питання «Про стан надання та дотримання правил побутового обслуговування населення Мукачева». Сьогодні в Мукачеві діє 235 підприємств побуту, зокрема, 47 перукарень, 48 станцій технічного обслуговування автомобілів, косметичні та масажні кабінети – 12, сауни та лазні – 6, майстерні по ремонту взуття – 16, майстерні по пошиттю та ремонту одягу – 11, фотосалони – 6, ремонту годинників – 7, ремонту побутової техніки – 8, автомийки – 20, автостоянки – 4. На ринку послуг працювали 172 суб'єкти господарювання (юридичних осіб) та 1314 фізичних осіб. Усього в цій сфері працює майже 5900 чоловік із середньою заробітною платою 1920 гривень. Найбільш якісно в Мукачеві надаються готельні послуги. Всі 20 готелів пройшли атестацію в Закарпатстандартметрології та сертифікації.
Заслухавши звіт, міський голова Золтан Ленд'єл зауважив на необхідності суворого контролю за проходженням медичних оглядів, щоб не повторилася ситуація, що сталася в одному з кафе міста позаторік. Головний лікар ЦРЛ Василь Васюта зауважив, що останнім часом чомусь різко впала кількість тих, хто проходить медичні огляди, потрібно частіше проводити рейди з перевірки санітарних книжок особливо в групах ризику, адже часто зустрічаються прострочені книжки. Це стосується і стоматкабінетів, чимало з яких не мають навіть ліцензій на діяльність, не кажучи вже про відсутність графіків роботи.
Про стан та перспективи розвитку позашкільної освіти в місті доповідала начальник управління освіти міськвиконкому Терезія Тіба. Незважаючи на те, що в поточному, як і в попередні роки питання фінансування позашкільних установ на державному рівні не вирішено, міська влада приділяє постійну увагу належному функціонуванню цих закладів. Збережено їх мережу і проводиться постійна робота щодо розширення мережі гуртків, секцій, творчих об'єднань учнів, зміцнення навчально-методичної та матеріально-технічної бази. Сьогодні в Мукачеві працюють шість позашкільних установ: еколого-натуралістичний центр, станція юних техніків, спортивно-оздоровчий комплекс ДЮСШ, Центр туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту, Будинок школярів, дитячий оздоровчий комплекс «Мрія», які охоплюють 3607 дітей, а це 39,9 % від загальної кількості дітей Мукачева. Для прикладу 5 років тому їх було 32 %.
У питанні «Про порядок відшкодування витрат на пільгове перевезення пасажирів перевізниками міських автобусних маршрутів» виконком вирішив – з 1 червня 2011 року встановити квоту для відшкодування за пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах:
– для автобусів місткість до 17 пасажиромісць – у кількості 3 пільговика на 1 рейс;
–для автобусів більше 17 пасажиромісць – ПАЗ-4234 – 7 пільговиків на 1 рейс, «Ікарус-263 – 10 пільговиків на 1 рейс;
всі інші – в кількості 5 пільговиків на 1 рейс.
Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради від 22 червня 2010 року № 137 «Про порядок відшкодування витрат за пільгове перевезення пасажирів перевізниками міських автобусних маршрутів».
Розглянуто низку питань, поданих службою у справах дітей, а також питання житла, будівництва тощо...

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".