Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури «ЧЕРВЕНОМУ ВИНУ» В МУКАЧЕВІ З'ЯВИВСЯ КОНКУРЕНТ?

«ЧЕРВЕНОМУ ВИНУ» В МУКАЧЕВІ З'ЯВИВСЯ КОНКУРЕНТ?

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Бджоли літали над центральною площею міста ще і в понеділок, а напередодні їх було безліч, злетілися на солодкі запахи звідусіль. Пригадується перше «Свято меду» в Мукачеві вісім років тому, організоване палким ентузіастом своєї справи, головою міського осередку пасічників Валерієм Кречковським, тоді свій мед представили не більше двадцяти пасічників міста і району. А сьогодні VIII Мукачівське «Свято меду» по праву можна назвати Всеукраїнським, адже минулої п'ятниці в оргкомітеті зареєструвались пасічники не тільки із сусідніх Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської областей, але і з Хмельниччини, Полтавщини, Житомирщини, Кіровоградщини, Черкащини, не кажучи вже про місцевих бджолярів з різних куточків краю. Загалом понад п'ятдесят учасників. Більше того три дні, з 16 по 18 вересня, Мукачево перетворилось на великий ярмарок. Адже стільки ж, якщо не більше, приїхало з усіх усюд народних умільців, прочитали в Інтернеті про наше свято, отож скористались можливістю продемонструвати свої витвори й собі щось заробити. Чого вони тільки не пропонували... глечики й тарелі, вишивані сорочки, різьбу по дереву, вироби з лози й соломи, скляних тваринок, одним словом очі розбігалися. А що вже казати про медові прилавки!
Валерію Кречковському не дуже подобалася присутність народних умільців, не хотілося ж бо втрачати чистоту власне медового фестивалю. Не стану перелічувати, які меди пропонувалися – гречані, акацієві, з різнотрав'я, продукти бджільництва у великому асортименті. Окрім того медовуха, медові квас і вино, наливки. У святі брали участь і два мукачівські апітерапевти Славка Гереші та Іван Русин. Перша проводила консультації з лікування медом та медопродуктами, а Русин приймав усіх бажаючих скористатись методом апітоксинотерапії – лікування бджолиною отрутою шляхом бджоловжалювання.
А щодо деякого несприйняття організаторами «конкурентів»-умільців, то видається слушною і та думка, що чим більше пропозиції, то тим більше і попит. Не забуваймо, що в Мукачево з'їхалися бажаючі поласувати справжнім медом не тільки з України, але і з близького зарубіжжя. І вони залюбки купували до меду і витвори народних умільців. Не кажу вже про те, наскільки вдалим у грошовому виразі був приїзд в Мукачево для пасічників та інших, але і місто на цьому добре заробило. Адже як самим учасникам «Свята меду»+ярмарку треба було десь харчуватися, ночувати, ще щось із нашого краму купувати, так само і нашим гостям-туристам. А це непогане поповнення окрім іншого і міського бюджету.
Надзвичайно яскравим вийшло відкриття «Свята меду». Постарались вихованці Будинку школярів. Усі глядачі були в надзвичайному захопленні, по перше, від лялькової вистави на відкритті, гарних пісень про мед, від танців чарівних дівчаток у напрочуд гарних національних костюмах. А потім учасників свята вітав міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл, а також Валерій Кречковський, який відтак від імені пасічників традиційно вручив солодкі діжечки з медом батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. А свято продовжувалося, благо «бабине літо» радувало теплим сонечком. А добрий знайомий висловив жаль, що свято закінчується і помріяв, що наступним цієї ж осені міг би стати сільськогосподарський ярмарок, досвід проведення якого в міста спільно з районом вже є. Нехай би аграрії Мукачівщини, а можливо й інших районів, склали цінову конкуренцію фруктовим та овочевим рядам ГІДу...
Микола Рішко
{linkr:related;keywords:%C3%91%C2%87%C3%90%C2%B5%C3%91%C2%80%C3%90%C2%B2%C3%90%C2%B5%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%B5+%C3%90%C2%B2%C3%90%C2%B8%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BE;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".