Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства МУКАЧЕВО ЗУСТРІЧАЛО РУШНИЧОК ЄДНАННЯ

МУКАЧЕВО ЗУСТРІЧАЛО РУШНИЧОК ЄДНАННЯ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
18-го січня наше місто долучилося до Всеукраїнської акції «Єдина Україна: Схід і Захід разом», яка присвячена 20-річчю незалежності України і має на меті засвідчити єдність українського народу. Символом акції обрано вишитий рушник. Освячення рушника, вишитого мукачівськими майстринями, відбулося у вівторок, у Мукачівському Свято-Миколаївського православному жіночому монастирі, який торік відзначив 650-річчя з дня заснування.
Всеукраїнська акція «Єдина Україна: Схід і Захід разом» розпочалася із освячення першого рушника у місті Святогірськ Донецької області, де в місцевій Лаврі і було започатковано цю акцію. Її організатори відвідують усі області України та символічно поєднують їх за допомогою зібраних вишитих рушників, зшитих у єдину «рушникову доріжку». Супроводжує делегацію ікона Святогірської Божої Матері. У Мукачево привезли рушник, зшитий з рушників у восьми областях України і сягає він 25 метрів завдовжки.
На освяченні дорогого рушника проієрей Петро Мурник відзначив, що коли розірвати тіло і душу людина помре, так само і держава, якщо її розірвати чварами, також помре. В освяченні Святогірського рушника взяли участь міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл, його заступники – керуючий справами міськвиконкому Олександр Галай і Михайло Лабош.
А у міському Будинку культури за масового зібрання мукачівців після обіду відбулося зшивання рушників. На сцену піднялася наша гостя з міста Святогірська Донецької області, організатор і керівник цього проекту Світлана Кучеренко. Вона подякувала закарпатцям і мукачівцям, зокрема, за теплу і зворушливу зустріч і вручила Золтану Ленд'єлу хліб і сіль від Донбасу і організаторів акції. Міський голова вручив подарунки керівникові цієї неофіційної доброчинної делегації заступнику голови Святогірської міської ради Євгену Божко.
«Дуже символічно, що рушникова доріжка складатиметься з рушників різних регіонів, – сказав міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл у міському Будинку культури, де за повної зали відбулося зшиття закарпатського рушника з рушниками 8 областей України. – Саме завдяки реалізації проекту вдасться поєднати в єдине ціле колорит та традиції українців, які проживають на всій території України. А Мукачево завжди відзначалося національної і релігійною толерантністю, ми живемо в мирі і злагоді ось уже 1116 років, з дня першої писемної згадки про наше місто».
А потім з невеликою концертною програмою, яка розпочалася колядками, виступив творчий колектив «Лілея» зі Словянського району Донецької області – керівник Наталія Гудова. Їм на зміну, підтверджуючи багатонаціональність Мукачева вийшли мукачівська солістка Катерина Могилевець, вокальний ансамбль МБК, вокальний ансамбль Товариства російської культури «Русский дом» «Сударушка», німецький ансамбль ЦКВ «Паланок», український хор «Відгомін».
До символічного рушника вже приєдналися рушники з Луганської, Харківської, Вінницької, Івано-Франківської та Тернопільської областей. З Чернівців він прибув в Закарпаття, де і був освячений в Мукачівському монастирі, а кінцевим пунктом акції стане Київ, де рушник буде дошито на Майдані Незалежності у рамках святкового концерту до 20-ої річниці Незалежності України. Після цього розпочнеться другий етап акції «Україна – Європи краплина» – її учасники популяризуватимуть Україну, мандруючи різними країнами світу.
Церемонія пришивання закарпатського рушника завершена. Рушникова доріжка стає довшою на ще один рушник – рушник від Закарпаття – який є символом його самобутності, його духовного багатства та нашої невичерпної любові до рідного краю, до Неньки-України. І нехай він стане щасливою доріжкою для нас, символом нашої єдності. Бажаємо нашій «Рушниковій доріжці» щасливої дороги єднання народу України!
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BA%C3%91%C2%86%C3%91%C2%96%C3%91%C2%8F;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".