Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ЛЮДИНА НА СВОЄМУ МІСЦІ

ЛЮДИНА НА СВОЄМУ МІСЦІ

Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 
Петро Михайлович Басараб народився 21 січня 1947 року в Клячанові, що на Мукачівщині. Батьки і вчителі помітили у ньому неабияку любов і тягу до техніки. Тож після закінчення дев'яти класів відправився на навчання у ПТУ Донецька. Опанувавши тут фах токаря-універсала допитливий і наполегливий юнак прагне до більшого. I в 1969 - 1970 роках, аж до служби в армії він трудиться на посаді механіка Мукачівського міськпромкомбінату. Відтак навчання у Виноградівському політехнікумі і робота відповідальна, цікава, захоплююча. Цілу п'ятирічку обіймав посади головного механіка, головного інженера, заступника директора Мукачівської фабрики художніх виробів.
Поєднував нелегкі обов'зки із навчанням у Київському інституті легкої промисловості, який закінчив у 1962 році здобувши фах інженера-механіка вищої кваліфікації.
Наступні дві п'ятирічки - 1962-І9&7 р. і 1987-1992 рр. Петро Михайлович працював головним інженером житлово-комунального управління Мукачівського міськвиконкому й стільки ж директором будівельної організації житлово-комунального управління. А після розпаду СРСР, з 1992 року П.М.Басараб став головою правління ЗАТ "Едельвейс". У нелегкий час повернувся у рідний колектив. Економічні зв'язки втрачено, криза й безгрошів'я тиснуть з усіх боків. Не одну безсонну ніч провів директор, аналізуючи непросту ситуацію, шукаючи виходу із скрути.
А тому, хто шукає і Бог допомагає. На допомогу прийшли іноземні інвестори в особі німецької фірми "Ле-ГО Беклайбундсверке ГбмХ". Вони допомогли завантажити виробничі потужності, сприяли створенню двох сучасних швейних комплексів. І з 2000 року П.М.Басараб стає директором ТзОВ "Едельвейс-Лего" та генеральним директором ТзОВ "Карпати-Інтерконтиненталь". В умовах безробіття йому вдається зайняти випуском продукції 1200 працівників, в тому числі й з числа жителів села. Задуматись тільки - його талантом керівника, дипломата, економіста вдалося зупинити падіння виробництва, зберегти й примножити колектив, оновити верстатний і машинний парк, навчити робітниць працювати високоякісно, щоб сміливо конкурувати з кращими виробничниками Європи.
Багатьом досягнуте в колективі здавалося чудом. Воно вигідно виділяло Петра Михайловича з-поміж інших керівників промислових підприємств Мукачева. Тож і відзнаки та визнання не забарилися. У 1997 році Петра Михайловича було відзначено міжнародною премією "Кришталевий Лицар" /Швейцарія/, він неодноразовий лауреат найрізноманітніших відзнак ЦК галузевої профспілки, два роки поспіль талановитому й наполегливому керівникові вручають медаль Закарпатської облдержадміністрації /1999, 2000 р.р. "Кращий роботодавець області".
П.М.Басараб стає відомим не лише в Україні але й за її межами. Він – Президент українсько-польської секції та член Ради Закарпатської торгово-промислової палати. У 1996 році Петра Михайловича обирають академіком Української технологічної академії. З 2003 року він "Заслужений працівник легкої промисловості України", депутат обласної ради.. За рахунок одержаних інвестицій на суму 1,6 мільйона гривень поновлено верстатний парк, зокрема, агрегатами, пресами дублювання, швейними машинами, що дозволило впровадити нові прогресивні технології пошиття виробів, які відповідають найвибагливішому світовому рівню якості.
ТзОВ "Едельвейс-Лего" спеціалізується з пошиття спідниць, жіночих блуз, брюк, костюмів з давальницької сировини іноземного замовника, виготовляє щомісяця 80 - 100 тисяч одиниць виробів 60 - 70 моделей. Продукцію, виготовлену на підприємстві, охоче купують навіть найвибагливіші споживачі більшості країн Європи. І не тільки. Бо відомі вироби з міста над Латорицею у багатьох країнах континенту. Керований П.М.Басарабом колектив ТОВ "Едельвейс-Лего" зарекомендував себе перед іноземними партнерами як надійний, здатний виробляти конкурентоспроможну продукцію, швидко опановувати нові моделі, нарощувати обсяги виробництва, освоювати новітні технології, своєчасно і в повному обсязі виконувати найскладніші замовлення, забезпечувати стабільну роботу, досягати високих техніко-економічних показників виробничої діяльності.
Як істинний християнин, П.М.Басараб діє за принципом - досяг успіхів сам, допоможи іншим. Із його подачі й сприяння було відкрито нові філіали у Берегові, Великих Лучках, Іванівцях. На всіх підприємствах створено 765 додаткових робочих місць. Ще не на першому місці у П.М.Басараба є питання соціальної сфери. Він опікується питаннями оздоровлення працівників, у санаторії "Синяк». Робітників туди доставляють надійним і зручним транспортом. Робітницям надаються пільгові путівки в санаторії та на бази відпочинку. Завдяки його активний підтримці тримаються "на плаву" колективи художньої самодіяльності, влаштовують концерти, організовуються культпоходи, виїзди на природу, зустрічі з творчими людьми.
Петро Басараб бере активну участь у суспільному житті Мукачева та області. Він - голова ревізійної комісії спілки промисловців та підприємців міста та району, член правління фонду соціального захисту в нашій області. Одним реченням П.М.Басараба не охарактеризувати. Бо він особистість багатогранна - вчений, організатор сучасного виробництва, громадський діяч, а головне, чуйна добра людина. Його добре знають як керівника, який допомагає лікувальним закладам, ветеранським організаціям, школам, військовим частинам...
П.М.Басараб завжди відчуває і найкращим способом використовує миттєвість удачі. Але й від перспективи не відмовляється. Студенти Мукачівського державного університету знають Петра Михайловича як керівника підприємства, де вони можуть втілити в життя свої новітні розробки нових фасонів одягу і як людину, яка дасть слушну консультацію, порадить, підкаже. Тож на підприємстві сьогодні не один десяток випускників університету втілюють нові розробки у життя.
Перелік нагород і відзнак, одержаних Петром Михайловичем – солідний. Тут і Золотий нагрудний знак, і Почесна Грамота Кабінету Міністрів України, орден "За заслуги" III ступеня... Але не сприймає їх як свої особисті. Бо не звик відділяти себе від колективу, підноситися над ним. Одержуючи заслужені відзнаки, він у першу чергу дякує роботящому, здруженому, вихованому ним колективу.
Михайло БЕЙРЕШ.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%BF%C3%90%C2%BE%C3%91%C2%87%C3%90%C2%B5%C3%91%C2%81%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%B8%C3%90%C2%B9+%C3%90%C2%B3%C3%91%C2%80%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%BC%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%B4%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%B8%C3%90%C2%BD;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".