Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ПОЇЗДАМ - ЗЕЛЕНУ ПУТЬ

ПОЇЗДАМ - ЗЕЛЕНУ ПУТЬ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Наше професійне свято – День залізничника. Для того, щоб підбити підсумки роботи колективу станції Мукачево, визначити досягнення, назвати кращих з кращих, хотів би два слова сказати про нашу історію. Ніхто не сумнівається, що через станцію Мукачево проходить напружена залізнична артерія, що сполучає Україну з сусідніми країнами – Угорщиною, Словаччиною, Румунією. Тут формуються і відправляються состави з важливими народногосподарськими вантажами. А ще – Мукачево радо приймає гостей. Для багатьох тисяч любителів мандрівок, курортників, відпочиваючих, ділових людей наша залізнична станція, а відтак і місто є візитною карткою Закарпаття. Покидаючи наш край, сповнені приємних вражень, більшість гостей знову приходять на перон Мукачівського вокзалу. Хоч працівники станції та вокзалу роблять усе можливе, щоб наші гості повернулися додому у доброму настрої з хорошими враженнями про древнє і вічно юне Мукачево, та ніде правди діти, привокзальна площа справляє далеко не краще враження. Її аж ніяк не порівняєш з центром. Дивно, що вже котрий рік руки керівників міста не доходять до цієї невеликої, але вкрай важливої площі.
Це сьогодні вокзалом милуються. А в день визволення Мукачева, 26 жовтня 1944 року тут були суцільні руїни. І тільки те, що залізнична станція набула важливого стратегічного значення, бо через неї на фронт надходила бойова техніка, пальне, продовольство, фураж, колії швидко полагодили. У локомотивне депо надходили паровози, прибували машиністи, їх помічники, фахівці по ремонту обладнання. А робітниче Мукачево своїми силами, після роботи та у вихідні дні почало споруджувати приміщення вокзалу. Тут мулярам, бетонникам, теслярам, штукатурам допомагали сотні робітників промислових підприємств, студентська та учнівська молодь... Сюди направляли цеглу, цемент, ліс, переказували гроші. Будівництво вокзалу стало всенародною справою.
55 років тому колектив електромонтажного поїзда № 702 змонтував від Мукачева до Лавочного контактну мережу довжиною в 136 кілометрів. Наприкінці жовтня 1956 року настала урочиста мить. Після мітингу, від станції Мукачево до станції Лавочне, у перший пробний рейс відправився состав, де замість звичного паровоза був електровоз. За пультом керування електровоза ВЛ-22М № 1596 були досвідчений машиніст Георгій Сарканич та його помічник Серго Хозербегішвілі. Коли в Мукачево надійшло повідомлення з Лавочного про безпригодне подолання маршруту із нашої станції, у тому ж напрямку, вирушив з чималим вантажем состав. За пультом керування був майбутній Герой Соціалістичної Праці Василь Казаков. Він без пригод доставив состав, про який за паровозної тяги навіть мріяти не міг.
З року в рік колектив мукачівських залізничників трудився напружено, високопродуктивно, виборюючи першості у змаганні як серед колективів промислових підприємств міста над Латорицею, так і серед залізничників Закарпаття або й Львівської залізниці. 14 разів наші залізничники відзначалися Перехідними Червоними прапорами, 28 разів заносилися на міську Дошку пошани. Добра слава йшла про єдиного залізничника в Закарпатті, Героя Соціалістичної Праці Василя Казакова, заслуженого працівника транспорту УРСР, машиніста В.Білого, машиніста В.Горшкова, машиніста-інструктора І.Кіраля, маневрового диспетчера І.Паппа та багато інших.
Про важливість нашої залізничної станції говорить і той факт, що на ній часто апробували новинки. Так на пункті технічного огляду вагонів, першим у Закарпатті було встановлено систему дистанційного контролю за станом букс у поїздах. Щодоби через нашу станцію проходять 22 – 23 вантажних та 16 пасажирських поїздів. Забезпечують безперебійну роботу трохи більше за двісті досвідчених працівників. Наш колектив забезпечує швидке перевантаження імпортних вагонів з Словаччини, Угорщини, Румунії і відправку їх на терени країн СНД. Колектив станції Мукачево відправляє 18 приміських та 16 пасажирських поїздів, пасажирам яких реалізуємо в середньому на добу 1300 квитків. А загалом, разом з транзитними пасажирами, обслуговуємо в середньому на добу понад 3 тисячі пасажирів. Це дає мені право сказати, що на сьогодні немає в Мукачеві жодної транспортної організації яка могла б зрівнятися з нашою станцією.
У 2009 році розпочалися ремонтно-реконструкційні роботи. В Мукачеві здійснено монтаж газового опалення вокзалу, відремонтовано приміщення працівників СТЦ, адмінбудинку, створено кабінет «Безпеки руху» на посту ЕЦ, встановлено кондиціонери в приміщеннях на вокзалі, комп'ютеризовано робочі місця прийомоздавачі поїздів, технічної контори, товарного касира, чергових по станції, чергового по парку відправлення... Проведено капітальний ремонт пасажирських платформ і перону. Тут, зокрема, споруджено «острівну» платформу, яка дає змогу приймати водночас три поїзди – пасажирський і два приміські. При цьому підвищилися безпека для пасажирів та пропускна спроможність.
А ще проведено капітальний ремонт будівлі та посадкових платформ на зупиночному пункті «Карпати», реконструкцію колій пасажирського парку та колій на станції Ключарки. Це далеко не повний перелік того, з чим ідемо до свого професійного свята.
Успіх забезпечують спеціалісти, такі як черговий по парку Віктор Шагур, складач поїздів Юрій Севч, касир з продажу квитків Магдалина Кузьміна-Ребізад, завідуюча квитковими касами Віра Мангур, комерційний агент Володимир Лукеча та багато інших які забезпечують безперебійну і безаварійну роботу станції Мукачево.
Щиросердно вітаю колектив мукачівських залізничників з професійним святом. Бажаю усім міцного здоров'я, нових творчих здобутків в ім'я народу України.
Юрій ШУТАК, начальник залізничної станції Мукачево
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".