Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства НАЙВИЩИЙ ДАРУНОК – ШАНА ЛЮДСЬКА

НАЙВИЩИЙ ДАРУНОК – ШАНА ЛЮДСЬКА

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
З діда-прадіда хлібороб, точніше, овочівник – Христо Йосипович Роглев, 56 років тому, закінчивши з червоним дипломом Мукачівський сільськогосподарський технікум (сьогодні – аграрний коледж) і гадки не мав , що не трудитиметься на ній, матінці-годувальниці – землі, зрошеній і його росою з чола. Одержавши від державної комісії рекомендацію-направлення для вступу в сільськогосподарський інститут, заручившись благословенням батьків відправився мукачівець Христо Роглев з берегів Латориці на берег могутнього Дніпра. У поїзді гортав підручники. А у вухах зринали напутні слова батька: «Христо, докато се трудим – живеем; докато живеем – се надяваме».
Ні на йоту не порушив батьків наказ, який пустив на українській землі міцне, життєдайне болгарське коріння в особі чотирьох синів – Христо, Марина, Миколи та найменшого – Йосипа. Батько, один з перших Героїв Соціалістичної Праці в Закарпатті, завжди подавав іншим спраглий приклад до натхненної праці. Найперше, синам своїм. Тож і Христо, його первісток, трудиться натхненно, з повною віддачею. І всюди служить прикладом для інших того, як вірно і самовіддано служити Батьківщині. Сказане особливо цінне тим, що має Христо Роглев дві батьківщини. В Україні народився і виріс, здобув освіту, трудиться в поті чола, а в серці носить другу батьківщину, успадковану від батька, діда, прадіда – Болгарію.
Навіть перелічити усі звання, титули, нагороди, вчені здобутки Христо Йосиповича – не просто: член Президії Української Ради миру, заслужений працівник сфери послуг України, лауреат Міжнародних премій «Дружба» і «Золотий Орфей» , академік, засновник Академії туризму України, Посол миру, номінант золотої медалі Міжнародної кадрової академії «За вагомий особистий вклад у справу становлення туризму України, підготовку кадрів для сфери послуг і розвиток міжнародного співробітництва», доцент кафедри готельно-ресторанної справи Державної академії житлово-комунального господарства, лауреат знаку «За багаторічну плідну працю в готельній галузі», перший віце-президент товариства «Україна-Болгарія», виконавчий директор Товариства «Закарпатці у Києві», академік Академії туризму в Україні, автор посібників «Основи готельного менеджменту»., співавтор кількох книг з готельного господарства, «Від Карпат до Дніпра», «Закарпатці в Києві», неодноразово нагороджений державними нагородами й відзначений грамотою Кабінету міністрів України, заступник голови Товариства болгарської культури «Роделюбіє», неоднократний депутат Дніпровської районної ради Києва, заступник голови комісії житлово-комунального господарства та побутового обслуговування районної ради, і прочая, і прочая, тому що перерахувати усіх звань і титулів, законно присуджених цій особливій людині, просто неможливо. Його кілька разів відзначав грамотами й вітальними адресами перший, другий, третій Президенти України... Ось що писав у привітання Христо Йосиповичу Перший Президент України Леонід Кравчук: « Своєю працьовитістю, організаторськими здібностями, активною громадською діяльністю Ви здобули повагу, високий авторитет в колективі ВАТ «Готельний комплекс «Братіслава», Українській Раді Миру, в багатьох регіонах України та за її кордонами.
Ваша багатогранна діяльність була відзначена багатьма нагородами як в Україні, так і за її межами... Впевнений, що і в майбутньому Ваша діяльність в Українській Раді Миру, як члена Президії, буде плідною і корисною для миротворчої справи. Доброго Вам здоров'я, нових сил і натхнення, щастя і благополуччя на многії і благії літа». Майже співзвучне вітання Христо Йосиповичу глави адміністрації Президента Болгарії Румена Христова: «Від імені Президента Болгарської Республіки Петра Стоянова, і мене особисто, сердечно Вас вітаю і висловлюю Вам вдячність за Вашу багатопланову участь у всеболгарському зібранні «Рожен 2000». Бажаю Вам багато здоров'я, радості, щастя та нових успіхів у роботі».
Як визначного миротворця Грамотою Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова нагородила Христо Йосиповича Роглева «За багаторічний внесок у захист соціальних і культурних прав ветеранів та з нагоди 60-ї річниці Загальної декларації прав людини»...
Працюючи в Києві невпинно продовжує наукову діяльність, бо ні на йоту не зрадив не тільки батьківському заповіту але й спеціальності агронома, одежаній у Мукачівському сільськогосподарському технікумі. У Києві, в готельному комплексі «Братислава» виплекав чудо-сад. Більше піввіку пов'язаний Христо Роглев із іноземним туризмом. Підготував понад двісті гідів-перекладачів. Він знає сім іноземних мов. Запитую в Христо Йосиповича, як усе задумане встигає зробити? «Ніколи не запізнююся. Дав слово – дотримай його. А ще навчився спресовувати час, не тратити дорогоцінні хвилини на пустопорожню балаканину. Діло, перш за все. Ось і весь секрет». Не випадково на його лекції студенти ходять як на свято. Сам стиль подачі матеріалу, розкутість мислення, сміливі порівняння і слушні пропозиції, уміння зазирнути в краще майбутнє, яке у їх молодих руках, у їх святій місії, роблять лекції Христо Йосиповича цікавими й корисними.
Христо Роглев – людина чесна, сумлінна, відверта, запрограмована на творчу, натхненну працю в ім'я людей, майбутнього України. Вітаючи цього достойного і знаного в світі мукачівця, побажаймо йому нових звершень в усіх благородних справах, міцного здоров'я, щастя, добра і снаги для втілення в життя всього задуманого.
Михайло БЕЙРЕШ, член Національної Спілки журналістів України

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".