Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства «ПРИРОДА – НЕ МАЙСТЕРНЯ, А ХРАМ»

«ПРИРОДА – НЕ МАЙСТЕРНЯ, А ХРАМ»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Прийшов час, коли в сучасному світі постає питання не просто про екологію планети, а й про культуру людства. У чому ж проблема глобальних природних катастроф? Чи здатна людина впливати на природу, чи може її вберегти? На ці та багато інших питань спробували підготувати відповіді студенти 112 групи спец. «Товарознавство та комерційна діяльність», готуючись до відкритої виховної години.
Виховне заняття, підготовлене куратором групи Світланою Стеблюк, побудоване на антитезі: екологічна трагедія та краса природи. Кадри з фільму, яким розпочалась виховна година, ще раз повертали усіх глядачів до страшних стихійних лих: вибух на Чорнобильській АЕС – 1986 р.; повінь в Закарпатті - 1998 р.; цунамі в Таїланді – 2004 р.; землетрус у Японії – 2011 р., багато людських сліз і страждань. Мабуть, людина своєю діяльністю впливає на природу, сама цього не розуміючи. Дослідницький проект студенти готували до представлення, розподілившись на групи « Туристи», «Етнознавці», «Краєзнавці». Студенти з різних районів області об'єднались у групу «Краєзнавці». Ярослав Гарапко, Дмитро Гичка, Євген Пугливий розповідали про чудові краєвиди Міжгір'я, красу Синевирського озера, прекрасні гори Воловеччини, однак проблема забруднення навколишнього середовища спостерігається усюди: недбале ставлення відпочиваючих до лісу, сміттєзвалища біля маленьких річок та озер, втручання людини у надра землі призводять до порушення екологічного стану на Закарпатті. Проте було зазначено, що академіками Академії наук вищої школи України, обласною, районною адміністраціями та союзом «Закарпаття Світ» розроблено проект програми щодо покращення екологічної ситуації на Міжгірщині.
Група «Етнознавці» (Кристина Скиба, Емілія Конкус, Юлія Кіш, Тиберій Ключик, Долмо Собослай, Артур Балог, Ян Матійко, Михайло Печора) продовжила свої виступи-дослідження прекрасного в природі, цікаві факти навколишнього життя, прикмети. Але і ці куточки Закарпаття теж не оминули проблеми: долина нарцисів, озера в с. Солотвино тощо. Проте ситуацію може змінити сама людина і студенти, майбутнє держави, добре це розуміють. Саме про це прозвучала поезія «Друже мій» Оксани Сенатович у виконанні студентки Віталя Граб.
Група «Туристи» підготували розповіді з презентацією свого відпочинку. Діана Чопей розповіла про море, хоча, на жаль, забруднені пляжі були не рідкістю для відпочиваючих. Рената Катринець згадала про відпочинок у санаторії «Сонячне Закарпаття», Тімея Вінар поділилась враженнями про відпочинок у горах взимку. Однак, де б людина не відпочивала, вона завжди повинна пам'ятати про правила особистої безпеки.
На завершення студентка Наталія Куцман зачитала розроблений студентами на основі законодавчих актів екологічний кодекс студента Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу, який сподіваємось, закарбується у пам'яті кожного з них. Завершальним акордом виховного заняття стало читання куратором групи Світланою Стеблик поезії « В природі все буденне і святкове» на фоні музичного супроводу та відеофільму про красу українських Карпат.
Природа – не майстерня, а храм, і кожен повинен входити до нього, як у храм Божий.
Оксана Федак, заст. директора з гуманітарної освіти та виховання МКТЕК
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".