Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства МУКАЧІВСЬКИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ГОСПІТАЛЬ НА ВАРТІ ЗДОРОВ'Я АРМІЇ

МУКАЧІВСЬКИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ГОСПІТАЛЬ НА ВАРТІ ЗДОРОВ'Я АРМІЇ

Рейтинг пользователей: / 3
ХудшийЛучший 
Минулого понеділка Мукачівський військовий госпіталь Міністерства оборони України відзначив своє 70-річчя. Значна кількість поранених бійців і командирів Червоної Армії послужила основою для відкриття 12 грудня 1941 року в місті Наманган Узбецької РСР 1397 військово-медичного госпіталю. Розгортання його діяльності співпало з розгромом німецько-фашистських військ під Москвою. І не випадково ці дві визначні дати співпали сьогодні не тільки у часі, але й мають багато спільного. Бо й милосердя і військові подвиги здійснюються заради життя і блага наших людей. Тим-то вони й поєднані – у наших серцях, пам'яті, часі...
І про цю героїчну сторінку військових медиків 1397-го госпіталю йшлося на урочистих зборах з нагоди свята, які відбулися в драмтеатрі. Привітати ювілярів прийшли керівники області, міста й району, Військового-медичного клінічного центру Західного регіону, ветерани військової служби, госпіталю, громадськість міста...
Відкрив урочисті збори начальник 1397 госпіталю військової частини А-1047, підполковник медичної служби Ярема Бекер. Справді, славний бойовий шлях пройшов колектив військових медиків по фронтових дорогах Великої Вітчизняної війни і зустрів День Великої Перемоги в Німеччині. За час війни у ньому побувало кілька десятків тисяч поранених та хворих. Біля 80 відсотків з них стараннями медиків у погонах повернуто на фронт. З 7 серпня 1945 року колектив 1397 військового госпіталю перебазувався на постійне місце дислокації в Мукачево, де були корпуси військового шпиталю, спорудженого у 1892 – 1893 роках. Тут військові медики у повоєнні роки широко розгорнули лікувально-діагностичну роботу. Коли вдарила Чорнобильська біда, колектив мукачівських військових медиків не стояв осторонь У 1991 році 1397-й військово-медичний заклад було переформовано у військову частину А-1047 – військовий госпіталь Міністерства оборони України. Ювілярів щиро привітали й вручили найбільш заслуженим Почесні грамоти, Грамоти, Подяки, цінні подарунки та грошові премії начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда, міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл, архієпископ Мукачево-Ужгородської православної єпархії Феодор, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло та інші.
Учасники урочистих зборів з великим інтересом переглянули документальний відеофільм «Лікарі в погонах». Святковий настрій додали учасники художньої самодіяльності.
У День ювілею читачі «Мукачівської Ратуші» приєднуються до численних вітань і побажань військовим медикам міцного здоров'я, успіхів, нових здобутків на ниві Здоров'я.
Михайло БЕЙРЕШ

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".