Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Роздуми над часом Надії Панчук

Роздуми над часом Надії Панчук

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
У вівторок в читальному залі Мукачівської міської центральної бібліотеки відбулась презентація збірки відомої поетеси та громадської діячки Надії Панчук. Вона народилась на Тернопільщині, в старовинному місті Кременець, неподалік відомого замку.
Після здобуття середньої освіти навчалась в Харківському інституті культури, де здобула кваліфікацію спеціаліста бібліотечної справи. На Закарпаття приїхала за призначенням до Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки. Там пропрацювала близько двох років. Потім 8 років років роботи в комсомолі в секторі культурно-масової роботи. Займалася з творчою молоддю, організовувала виставки картин та літературні вечори. З 1982 по 1995 року працювала в «Закарпатській правді», далі – в «Закарпатському калейдоскопі», де була літературним редактором, після чого знову повернулась в рідну бібліотеку, в якій по сьогоднішній день працює на посаді провідного методиста. З цього приводу вона жартує, що Іван Сусанін мав також посаду провідний спеціаліст.
Свою вже 12-ту за ліком збірку віршів автор назвала «Скоро мороз». Як повідомляє Надія Панчук, це одна з назв відомих осінніх квітів, які ще називають морозець, мороз або вдовине серце. Ці осінні квіти і раніше вважались найпізнішими, оскільки чарують око до самих морозів. Головна тематика збірки, за словами Надії, стосунки людини з часом:
– Мене завжди найбільше притягали ці стосунки. На сьогодні немає єдиного визначення поняття часу. Час взагалі незбагненна категорія. Вона цікавить багатьох вчених. Ще в дитинстві я зрозуміла, що якщо когось чекаєш або чогось боїшся, то час починає йти дуже повільно. А от тоді, коли потрібно кого-небудь наздоганяти або тікати на маршрутне таксі, то він швидко спливає.
Вечір-презентацію провела провідний бібліотекар сектору краєзнавчої літератури Мукачівської міської центральної бібліотеки імені Олександра Духновича Тетяна Туряниця, яка у формі діалогу з автором збірки показала всю багатогранність творчої душі поетеси, а для слухачів прозвучали рядки з творів Надії та інших, близьких по духу їй, письменників. Квіти та подарунки Надія Панчук отримала від знаного письменника та журналіста і просто друга по перу Мирослава Дочинця, завідуючої Мукачівської міської центральної бібліотеки імені Олександра Духновича Ольги Стадник та інших прихильників її таланту. І навіть після закінчення урочистої частини лунали слова подяки за насолоду для душі від шанувальників поетичного слова.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%B1%C3%91%C2%96%C3%90%C2%B1%C3%90%C2%BB%C3%91%C2%96%C3%90%C2%BE%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B5%C3%90%C2%BA%C3%90%C2%B0;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".