Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства НЕСПОДІВАНА КІНЦІВКА КОНЦЕРТУ «ПІКАРДІЙСЬКОЇ ТЕРЦІЇ»

НЕСПОДІВАНА КІНЦІВКА КОНЦЕРТУ «ПІКАРДІЙСЬКОЇ ТЕРЦІЇ»

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Чоловічий вокальний секстет «Піккардійська терція», на моє переконання, входить до десятки кращих мистецьких колективів України поряд з театрами І.Франка, Заньковецької, хору Верьовки, танцювального ансамблю Вірського... Недарма ж позаторік цей львівський колектив було відзначено Шевченківською премією України.
За виступами «Піккардійської терції» маємо можливість спостерігати хіба що по телевізору, та і то нечасто. Вперше цей колектив приїхав до Мукачева на гастролі два роки тому. Однією з причин візиту «пікакардійців» до нашого міста було 70-річчя доцента Мукачівського гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ, заслуженого діяча мистецтв України Федора Турянина, батька незмінного впродовж 18 років виконавця секстету Романа Турянина.
Незважаючи на високі як для Мукачева ціни на квитки, зал драмтеатру був заповнений, не кожен день до нас приїжджає відомий далеко за межами України колектив. Від інших вокальних ансамблів він відрізняється тим, що всі твори виконуються акапельно, тобто без музичного супроводу. «Допомагають» тільки ударні: барабан (Ігор Лесько) і тамбурини (Іван Ващина). А так самі виконавці – Роман Турянин, художній керівник секстету Володимир Якимець, Андрій Шавала і Богдан Богач неперевершено імітують різні духові інструменти в той час, як пісні виконують Андрій Капрей та Ярослав Нудик. Того вечора «Піккардійська терція» подарувала мукачівцям 24 твори-пісні, серед них добре відомі їх хіти «Трамвай», «Берег ріки», «Спитай». А коли виконували французькі та італійські шлягери, робили паузу, а зал продовжував спів. Гарно виходило.
А коли виконували останню пісню концерту, світло в залі раптом погасло. Подумалося: непоганий хід, адже половина глядачів відразу ввімкнула свої мобільні телефони. І під це імпровізоване освітлення «Піккардійськка терція» виконала на «біс» ще й пісню «Ставок заснув». А світло так і не спалахнуло, глядачі прямували до гардеробної, освітлюючи шлях «побілками».
Коли ж освітлення таки з'явилось, поспілкувався зі своїм давнім знайомим Романом Турянином.
– Розумію, що оказія з освітленням не ваша фішка, але вийшло оригінально, запам'ятається. Часто подібне трапляється?
– Ні, таке вперше. За 18 років існування нашого гурту траплялося різне, всього і не пригадаєш.
– У скількох країнах ви презентували пісенну Україну?
– Давайте порахую, двічі в Канаді, тричі – в США...
Тут підійшов Володимир Якимець і продовжив: «Загалом у 25 країнах, не були хіба що в Африці. Запам'яталися гастролі в Сінгапурі, виявляється і там є українська діаспора, але глядачів і про тому вдячних було б більше місцевих. Зрозуміло, що побували в більшості країн Європи. Їздимо в зарубіжні гастролі по два-три рази на рік».
– В Україні ще є акапельні колективи, подібні до вашого?
– Київський «Менсаунд», львівський «Орфей». Добрі стосунки маємо з киянами, ось недавно виступали на їх запрошення на фестивалі «Вокальна зона». Із зарубіжних фестивалів запам'ятався Всесвітній фестиваль акапельної пісні в Німеччині.
«Піккардійська терція» здійснює турне західними областями, а в Мукачево хлопці обіцяються приїхати знову вже наступного року. Чекатимемо.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%BA%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%86%C3%90%C2%B5%C3%91%C2%80%C3%91%C2%82;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".