Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Працюємо і перемагаємо. Мукачівська ЦБС

Працюємо і перемагаємо. Мукачівська ЦБС

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Всім громадянам нашого міста, а особливо школярам і студентам відомо, що в міській центральній бібліотеці ім.О.Духновича працює Інтернет–центр. І що він безкоштовний, і що організований завдяки Посольству США в Україні – адже на кожному комп'ютері є приклеєне повідомлення про це.
До речі, на той час (2003 рік) – це було вдивовижу всім – в місті діяло всього 2 Інтернет-кафе. І доступ до Інтернет – мережі масового читача був святом для всіх, хто хотів знати більше, хто готувався до іспитів, і просто проводив корисно своє дозвілля. Бажаючих було надзвичайно багато, а комп'ютерів тільки 3 – проводився попередній запис – щодня Інтернет-центр відвідувало понад 40-50 чоловік – інколи доводилось порушувати правила і розміщувати за 1 комп'ютером по 2-3 школярів. Системний адміністратор і бібліотекарі навчали відвідувачів користуватись комп'ютером, пошуку потрібних тем, виховували культуру поведінки в мережі, адже доступ до інформаційних ресурсів був наданий виключно для навчання, самоосвіти та задоволення інших інформаційних потреб користувачів.
Одним словом, бібліотека, а отже і місто, витративши мінімальну кількість коштів, отримали можливість вдовольнити інформаційний голод своїх городян. Згодом ми виграли ще декілька конкурсів – як продовження проекту LIEP-ІІ. Приймали участь у навчаннях, які проводило Посольство США в Україні – зокрема нами опікувався Відділ преси освіти та культури – незмінні наші наставники В.Пашкова, О.Любинецька, О.Васильєв, Л.Шкурат. Вони були частими гостями нашої бібліотеки – моніторинг і строгий контроль за витрачанням інвестиційних коштів – невід'ємна умова проекту. А у 2005 році бібліотеку з цією метою відвідала Шеріл Бістрянські - заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні і висловила вдоволення від побаченого. Слід наголосити, що всі працівники Відділу Посольства США - це надзвичайно толерантні, щирі, доброзичливі, і терпеливі люди.
У квітні цього року в Ялті відбулася конференція «Перспективи розвитку доступу до Інтернету в публічних бібліотеках України», в якій брала участь і автор цих рядків. Тут порушувалося питання про окремі проблеми «застарілого» на сьогодні комп'ютерного парку, що працює з 2003 року. Невдовзі було оголошено новий конкурс на оновлення таких комп'ютерів. Звісно, наша бібліотека з готовністю взяла участь у проекті – і єдина із Закарпатської області перемогла. В результаті цього в Інтернет–центрі з'явилися 3 нові, сучасні комп'ютери. Це велика радість для наших постійних користувачів.
Ми продовжимо навчання різних категорій читачів, зокрема, людей старшого віку «Перший дзвоник для тих, кому за...». Адже елементарне володіння комп'ютерною грамотністю в наш час, виявляється, є потребою, інколи щоденною. Уроки грамотності для людей з особливими потребами, для безробітних «Шукаю роботу», для учнів «Інтернет-уроки», «Куди піти навчатись» тощо.
Настав час ввести нову (для нас) форму обслуговування – надання можливості спілкування через Skype. Так, новий час ставить перед нами нові вимоги. Колектив бібліотеки готовий вчити і навчатися – адже найголовнішим завданням для нас є задоволення інформаційних потреб користувачів.
Ольга Стадник, директор Мукачівської міської ЦБС, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня.
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%B1%C3%91%C2%96%C3%90%C2%B1%C3%90%C2%BB%C3%91%C2%96%C3%90%C2%BE%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B5%C3%90%C2%BA%C3%90%C2%B0+%C3%90%C2%B4%C3%91%C2%83%C3%91%C2%85%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BE%C3%90%C2%B2%C3%90%C2%B8%C3%91%C2%87%C3%90%C2%B0;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".