Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ОДИН ДЕНЬ З ЖИТТЯ ДІЛЬНИЧНОГО ІНСПЕКТОРА МІЛІЦІЇ

ОДИН ДЕНЬ З ЖИТТЯ ДІЛЬНИЧНОГО ІНСПЕКТОРА МІЛІЦІЇ

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Дільничні інспектори – один із найчисельніших секторів міліції. Давно відомо, дільничний – це народний міліціонер, якого люди мають знати, довіряти і співпрацювати з ним. Що керує людиною у виборі такої нелегкої професії? Напевно, кожен з нас знає своє місце у житті та прагне займатися справою, котра до душі. Робота дільничного інспектора досить складна. Майже кожен громадянин міста чи села опинявся в ситуації, коли потрібно було звернутись за допомогою до дільничного інспектора. Саме він, як універсальний міліціонер, входить в кожну сім'ю, вивчає проблеми людей, у межах своєї компетенції вирішує їх та намагається допомогти. Це люди, які постійно на виду, працюють з раннього ранку до пізнього вечора, практично без вихідних, щодня спілкуються з населенням і дуже часто в одній іпостасі поєднують і слідчого, і оперативника, і психолога, і соціолога. Щоб детальніше і об'єктивніше розповісти про роботу місцевого «шерифа», ми вирішили побачити все на власні очі.
Цього разу ми відправились у один з найбільших за територією обслуговування мікрорайон Мукачева «Паланок». Старшим дільничним цієї зони обслуговування є старший лейтенант міліції сектору ДІМ Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області Василь Канчій.
Робочий день, як зазвичай у міськрайорганах ОВС розпочинається із зборів, де начальник відділу громадської безпеки чи керівник сектору ДІМ визначає нові завдання, розподіляє заяви громадян, за якими найпізніше це у десятиденний термін доведеться приймати рішення: відмовляти у порушенні карної справи чи направляти до слідства для порушення і т.д.
По дорозі до мікрорайону, який сьогодні називається «нашою зоною обслуговування», Василь Канчій розповідає, що крім заяв нам доведеться перевірити раніше судимих, які перебувають під адміністративним наглядом та осіб, які формально підпадають під адміннагляд, тобто таких, котрі за плечима мають дві чи більше судимостей.
Перше запитання, яке спадає на думку:
– Чим привабливою для Вас є робота дільничного? Адже доводиться спілкуватися з людьми, що вже ставали на стежку злочинності, виявляти злочини, утихомирювати сімейні скандали.
– Одразу скажу, робота дільничного – не проста. Майже цілий день доводиться бути на ногах. Тим більше, мікрорайон, який я обслуговую, майже повністю забудований багатоповерхівками, де проживає чимало людей. Крім того, багатоповерхівки у мікрорайоні «Доси», вулиці Окружної, заселені колишніми військовими, що також дає свою специфіку у роботі. Та моє завдання – це перш за все кожного вислухати, прийняти рішення для вирішення проблеми, дати пораду. Напевно, це і приваблює, адже ти постійно в русі, в роботі.
– З якими питаннями звертаються до Вас мешканці мікрорайону?
– Переважно, це сімейні конфлікти, дебош, сварки. Такі випадки бувають чи не щодня. Також, як я вже говорив, у цьому мікрорайоні проживає багато пенсіонерів, тому часто люди похилого віку скаржаться на шум з боку сусідів чи дітей. От, повертаючи з вулиці до вулиці нашої адміндільниці, до дільничного за допомогою підійшли жінка з чоловіком. Дружина почала скаржиться на благовірного. Мовляв, останній постійно зловживає алкогольними напоями, після чого вдома виникають сварки. Поговоривши з подружжям, яке нібито заспокоїлось, ми попрямували далі. З такими питаннями, продовжує Василь Канчій, майже щодня до нас звертаються мукачівці.
– До функціональних обов'язків дільничних входить майже 100 пунктів завдань і обов'язків, які з них вважаєте найважливішими?
– Безумовно, виконувати треба всі, на те вони і є обов'язками. Для нас, дільничних, у полі зору є громадяни, які вже стали на стежку злочинності, особи, які схильні до вживання наркотичних речовин та зловживання спиртним. Без уваги дільничних інспекторів Мукачівського міського відділу міліції не залишаються поза увагою і особи похилого віку, які в процесі спілкування мають можливість висловити свої зауваження та пропозиції. Не раз ми відвідуємо і власників спецзасобів та гладкоствольної зброї з перевірками та попередженнями щодо пильності у їх зберіганні. Також моїм завданням як дільничного, є скорочення рецидивної злочинності, зменшення кількості злочинів, скоєних на побутовому ґрунті і в стані алкогольного сп'яніння.
– Як при такому напруженому графіку сім'я ставиться до вашої роботи?
– Мої рідні мене розуміють і підтримують. Хоча відверто кажучи, хотілося б більше часу приділяти трирічному сину і дружині. Але сам обрав такий шлях і назад вороття нема. Хоча я не шкодую про обрану професію.
– І наостанок, якими якостями повинен володіти дільничний інспектор міліції сьогодні?
– Як сьогодні, так напевно і колись, в першу чергу дільничний має бути хорошим психологом. Знайдеш підхід до людини – будеш найкращим «шерифом» на своїй дільниці. Так само наполегливість і професіоналізм – якості, без котрих неможливо працювати з людьми. Дільничного часто називають обличчям міліції. Тому дуже важливо, щоб дільничний користувався повагою і довірою серед мешканців міста.
Хочеться зазначити, в ході нашого спілкування, ми відвідали двох осіб, які формально підпадають під адміннагляд, склали протокол за статтею 173-2 КУпАП «Вчинення насильства в сім'ї», відібрали пояснення по двом заявам громадян і розійшлися кожен по своїй роботі. Ось такі історії зустрілись нам в цьому мікрорайоні. Хоча, не все так погано. Чимало людей посміхались, вітались зі своїм дільничним та залюбки спілкувались з ним.
Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".