Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства На виставці творчих робіт Миколи Лещука

На виставці творчих робіт Миколи Лещука

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Доле моя, чому ти до мене така добра?.. Доле моя, чому ти до мене така несправедлива?.. Напевно, у кожного із нас виникало таке філософське питання, відповідь на яке кожен шукає свою. Оригінальну відповідь я отримала від людини, з якою не була знайомою, скажімо, вперше побачила. А було все так. Минулої суботи, а саме 21 травня, в картинній галереї історичного музею замку «Паланок», за ініціативи і підтримки дирекції закладу, відбулося відкриття виставки творчих робіт художника Лещука Миколи Семеновича, яка працюватиме протягом місяця. На жаль, за станом здоров'я, самого винуватця торжества не було. Зайшовши до зали, в якій були різножанрові картини, а це і портрети, пейзажі, натюрморти, мене зразу заполонило відчуття позитиву, добра, інтелігенції, вишуканої скромності. Все це відчувалося, переглядаючи творчі роботи Миколи Лещука. Незчулася, як зала була наповнена гостями, відвідувачами виставки. Ось урочистий момент. Працівники музею розповідали про Миколу Лещука, як про чудову, сердечну людину, як про прекрасного художника, рисувальника, який подарував закладу 39 своїх творчих робіт. Колишній директор історичного музею, а по житті – вірний товариш художника Василь Цигак дуже щиро розповідав про Миколу Лещука, із розповіді якого ми дізналися, що родом він із Східної України, за професією – військовослужбовець. У роки війни, познайомився в Будапешті з прекрасною, інтелігентною, неймовірно красивою дівчиною, яка стала його вірною супутницею.
Для пана Миколи велику роль в житті відіграє сім'я, родина, про що свідчать портрети рідних йому людей. Згодом, як військового, Миколу Лещука було направлено до Мукачева. Після виходу на пенсію, пробував себе в різних професіях. Так як він за покликом душі є художник, та й закінчив педагогічне училище в Полтаві, то з відкриттям в місті дитячої художньої школи митець занурився в свою стихію. Мені поталанило познайомитися і побувати у цих гарних людей вдома, життя яких проходило і в радості, і в сумі, в буднях і веселощах. І тепер свої мудрі роки разом із дружиною, яку так любить Микола Лещук, який для неї є опорою, вони десь із посмішкою, десь із сумом перегортають сторінки свого життя, але з надією дивляться на завтрашній день. І пан Микола, цей статний високий чоловік береться за пензлик і фарби і знову творить красу на полотні. Життя проходило і в радості, і в сумі, в буднях і веселощах.
А відповідь була гарною. «Моя доля на - моїх картинах. Я дякую долі за те, що вона у мене така», – підморгнувши і посміхаючись відповів Микола Лещук. А я в свою чергу подумки подякувала своїй долі за те, що вона мені дає можливість на своєму життєвому шляху зустрічати таких щирих людей.
Ірина Петрус, головний спеціаліст відділу культури

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".