Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Про пожежу на логойдівському ринку в Росвигові

Про пожежу на логойдівському ринку в Росвигові

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
У неділю, 21 серпня о 15.21 в чергову пожежну частину Мукачева надійшло повідомлення про займання на території ринку в Росвигові. За 10 хвилин на місце подій прибули дві пожежні машини.
Одним з перших, хто прибув на пожежу був міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл. Дещо згодом прибув і начальник обласного управління МНС Мирослав Щербей.
Близько 15.50 пожежникам вдалося відбити від вогню основну будівлю комплексу, де знаходяться продмагазин, піцерія та адміністрація. Допоміг у цьому й вітер, який поривами здіймався у південно-східному напрямку. Відтак вогонь відразу почав проникати крізь торгівельні ряди, зведенні два роки тому з ламберії (одне торгове місце людям обійшлося в $15 тис.). За півгодини полум'я впритул підібралося до останнього з рядів, звідки торгівці ще намагалися врятувати бодай щось.
Близько 16.15 на допомогу мукачівським колегами прибули пожежники з Сваляви, Іршави, добровольці з Дерцена. Також прибули і автомобілі з водоканалу, які й стали основним джерелом води для гасіння. Крім того, пожежники щоразу їздили за водою до фонтану на Площі Злагоди.
Допомагали пожежникам й прості люди, переважно торговці. Як тільки ті запримітили вогонь, частина з них відразу організувала живий ланцюг та доставляла воду з канави. Власними силами людям вдалося зупинити вогонь на підході до продовольчої частини ринку та крайніх кіосків.
Слід відзначити, що від електропостачання ринку відключили із запізненням. Відтак, чим далі проникав вогонь крізь ряди, було чутно вибухи. Локалізувати пожежу вдалося близько 16.30. Зокрема, вдалося оглянути пекарню, за однією з версій, в які й виникло загорання. Однак, пекарня майже не пошкоджена. Натомість повністю зруйновано другий поверх будівлі, де за словами працівників знаходиться кондитерських цех. У той же час, зі слів підприємців, які працюють на ринку та очевидців пожежі, вперше дим стало помітно в першому ряді ринку, в зоні третього кіоску, де продавалися комплектуючі до мобільних. Що ж насправді стало причиною пожежі та де саме знаходилося джерело загорання – з'ясовують в прокуратурі та МНС.
У понеділок, близько 9.30 у адмінбудівлі «логойдівського» ринку зібралися підприємці, які постраждали від пожежі. Обуренню людей не було меж. На емоціях дісталося усім.
Дуже добре було видно замикання на електричному стовпі. Причому, явно не у перші хвилини пожежі. Чому так довго не відключалось електропостачання від палаючого ринку – це питання, очевидно, буде визначальним при виясненні винуватців. Експерт, інженер-електрик Олександр Л. переконаний: «На відео видно, що коротить трифазний кабель. Це порушення будь-яких правил техніки безпеки. По-перше, могло запросто повбивати струмом пожежників. Чому струм не відключився ні на ринку, ні на загальному трансформаторі, де також мусять стояти запобіжники?! Відповідь може бути тільки одна – всюди стоять «жучки», причому настільки потужні, що витримують будь-які навантаження. А це, фактично – та ж сама відсутність запобіжників. І що ще прикріше, навіть при форс-мажорних обставинах нікому було відключити струм, який був причиною пожежі.»
Минулого вівторка в міській Ратуші відбулося позачергове засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Начальник відділу МНС в Мукачеві Василь Пехньо поінформував присутніх про хід операції з гасіння будівель ринку, відзначивши, зокрема, що в ній брало участь 8 пожежних машин, а пожежа могла бути і не такою страшною, якби підприємці не використовували протизаконно для облаштування кіосків ламберію та пластик. Наразі результати і висновки щодо причин пожежі будуть відомі сьогодні, 25 серпня. Відтак повідомлення про роботу своїх служб в цій операції зробили заступник головлікаря ЦРЛ Мирослав Гавришко, заступник начальника міськвідділу міліції Валерій Горват, начальник відділу внутрішньої політики міськвиконкому Іван Лендьєл, начальник міського району електромереж Петро Гусинець, начальник ММКП «Мукачівводоканал» Георгій Бегей, а також начальник відділу з надзвичайних ситуацій та захисту цивільного населення міськвиконкому Михайло Любка. Підсумував мовлене на нараді комісії її голова, заступник міського голови Мукачева Ігор Радиш.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".