Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства В "Перемозі" зібралися з приводу 20 рiчниці Незалежності України

В "Перемозі" зібралися з приводу 20 рiчниці Незалежності України

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Минулого вівторка, напередодні найголовнішого у нашій державі свята – Дня Незалежності України в Мукачівському кіно-концертному залі «Перемога» зібралися борці за волю України, ветерани Великої Вітчизняної війни, керівники підприємств та громадських організацій, навчальних закладів, депутати міської ради, духовенство, інтелігенція міста над Латорицею. Ведучі оголошують урочисте зібрання з нагоди Дня Державного прапора України та 20-річчя Незалежності України відкритим. Велично звучить у виконанні військового духового оркестру Гімн України.
Вітальне слово перед учасниками урочистого зібрання виголосив Мукачівський міський голова Золтан Ленд'єл. Він підкреслив, що з незабутнього дня – 24 серпня 1991 року розпочався відлік епохи незалежної України, відновлення справедливості, про яку віками мріяв, якої так довго прагнув і за яку боровся наш волелюбний народ. 20 років – дуже малий відрізок на годиннику історії, але скільки вмістилося у цих роках хвилюючо-радісних і водночас нелегких в житті молодої нашої держави, в житті кожного з нас подій. І зроблено за цей час дуже багато. Та найголовніше те, що 20 років тому з'явилася реальна можливість перетворити нашу Батьківщину – Вільну, Незалежну Україну в країну, знану й поважану усією світовою спільнотою державу.
Сьогодні трудящі Мукачева своєю наполегливою працею роблять усе можливе для піднесення економічного потенціалу міста, поліпшення життя кожного трудового колективу, кожної сім'ї, вносять гідний вклад у розвиток міста, Закарпаття, усієї нашої молодої незалежної держави.
Мукачівський міський голова склав щиру вдячність жителям міста за творчу працю, побажав міцного здоров'я, щастя, нових професійних, творчих успіхів, нових трудових звершень в ім'я нашої незалежної держави – України. Відтак він вручив великій групі мукачівців державні нагороди, Почесні грамоти обласної, міської рад, оголосив подяки групі найбільш активним членам розбудови молодої нашої держави. Міський голова оголосив, що за вагомий особистий внесок у розбудову української держави, соціально-економічний розвиток міста, активну громадську діяльність та з нагоди відзначення 20-ї річниці незалежності України нагрудним знаком «Почесна відзнака Мукачівської міської ради» під № 1 нагороджено Почесного громадянина Мукачева Віктора Івановича Балогу. З нагоди свята Указом Президента України ювілейною медаллю «20 років незалежності України» нагороджено Мирослава Гавришка, заступника головного лікаря ЦРЛ по медичній частині, Магдалину Гудак, голову національно-культурного товариства німців «Паланок», Іллю Гребу, заступника директора ДШМ № 1 ім. С.Мартона, Геннадія Будкевича, тренера-викладача Мукачівської ДЮСШ, Євгенію Деркач, голову міської екологічної організації «Зелений світ», Сергія Дубінського, директора Мукачівського ліцею, Івана Маняка, секретаря міської ради, Ольгу Ревуцьку, голову правління міського громадського об'єднання «Центр активної реабілітації «Фенікс», Магдалину Фенцик, викладача ЗОШ № 6, Ярослава Хлипняча, голову міськрайонного товариства політв'язнів та репресованих.
Учасники урочистого зібрання подивилися фільм про розвиток Мукачева за 20 років в умовах життя у вільній Незалежній Україні. А симфонічний оркестр обласної філармонії порадував учасників зібрання чудовим концертом.
Того ж дня представники громадськості Мукачева поклали квіти до пам'ятників Тарасу Шевченко й борцям за волю України, до меморіальних дошок Михайлу Грушевському та Августину Волошину.
У картинній галереї замку Паланок було відкрито виставку «Молімось за Україну», на якій було представлено полотна із серії «Дерев'яні храми Закарпаття». А в центральній бібліотеці – фотовернісаж «Моя країна – Україна». Тут же у вівторок проведено літературно-музичну композицію «Моя Україна прекрасна, пісень і волі сторона». У в міській картинній галереї почала працювати традиційна виставка полотен художників Мукачева, присвячена Дню Незалежності. Свої роботи представили вісімнадцять митців, серед яких два народних художника України, заслужені художники та члени Національної спілки художників. З вітальним словом на відкритті вернісажу до його учасників та численних шанувальників образотворчого мистецтва звернувся заступник міського голови Михайло Лабош.
Вівторкового вечора перед міським Будинком культури мукачівців і гостей міста зібрала святкова естрадно-циркова програма «Україна в нас одна». Своє мистецтва демонстрували аматори народного цирку «Дружба» (керівник, заслужений працівник культури України Рудольф Лаутнер), народного естрадного колективу «Диксиленд» (керівник Станіслав Перковський), зразкової циркової студії (керівник Степан Гелле), зразкової естрадної студії (керівник Олег Сватанов).
А вчора на набережній Латориці з ініціативи Богдана Дикого відбулося шоу з ходіння по палаючому вугіллю, а також запуск палаючих ліхтариків до неба. Запускаючи палаючий ліхтарик у небо, ми показуємо що наші серця відкриті до світлого та емоційного майбутнього!

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".