Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ЗИМА НАШОЇ НАДІЇ

ЗИМА НАШОЇ НАДІЇ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Ціла п'ятирічка знадобилася, щоб втілити в життя рішення сесії міської ради № 117 від 28 вересня 2006 року. Мова йшла про створення Інспекції з питань благоустрою. У квітні нинішнього року така структура почала діяти. Наскільки активно й плодотворно вона працює, ведемо розмову з її начальником Олександром Бежевцем.
– Олександре Григоровичу, протягом десятків років Мукачево набуло слави як місто високої культури, багате на зелені насадження і чистоту. За це в республіканських рейтингах воно здобувало титул переможця, нагороди. Що робиться, щоб утримати високу марку?
– Питання благоустрою, озеленення, належного санітарного стану Мукачева не сходить ні на день з-під контролю керівництва міста, відповідних служб. Мукачівці й гості міста бачать якого ошатного вигляду набуває центр, окремі вулиці, зокрема, Миру, Яна-Амоса Коменського, Ужгородська, де в цьому році висаджено сакури. Приведено в порядок міський парк, набережну Латориці, Росвигово, де запрацював музичний фонтан. Приємно почувають себе гості нашого міста й на інших вулицях і площах, в пам'ятках історії, архітектури, мистецько-культурних закладах. Одним словом, робиться багато, щоб місто залишало приємне враження, добрі спогади. Та мушу зазначити, що сама влада без активної позиції мукачівців, трудових колективів не зможе «гори перевернути». У цьому плані хотів би відмітити, що з високою відповідальністю до впорядкування прилеглих територій підійшли у Мукачівській центральній лікарні, кондитерській фабриці, міській державній санепідемстанції, ліцею з посиленою військовою підготовкою, міськрайвійськкоматі. СП «Фішер-Мукачево»...
На жаль, і тих, хто «демонструє» не краще лице міста вистачає. З квітня по грудень більше півсотні підприємців працівники нашої інспекції примусили навести належний санітарний стан біля їх закладів, на 41 фізичну і юридичну особу складено протоколи і їх притягнуто до адміністративної відповідальності. Чимало проблем маємо з власниками індивідуальних житлових будинків. Далеко не всі дбають, щоб біля їх осель було ошатно, гарно, щоб своєчасно полагодили й пофарбували паркан, обрізали дерева, щоб не викидали побутове та будівельне сміття на проїзну частину вулиць, чи сусідові під ворота... Приміром, жителі вулиць Міклухо-Маклая, Краснодонської та деяких інших, де поки-що відсутня каналізація, влаштували скидання стічних вод із кухонь та ванн у водовідвідні канави, що проходять впритул до огорожі будинків. В спеку там створюються джерела в санітарному плані дуже небезпечні...
– А чи приносять відчутні результати штрафні санкції? Чи впливають вони на поліпшення санітарного стану Мукачева?
– Мета нашої діяльності не гнатися за високою цифрою покараних гривнею. Ось підготувати людину, попередити її про відповідальність інколи важить більше. Десятки попереджених нами знаходили і кошти і засоби, щоб терміново виправити становище. Коли керівник порядний, то він вживає відповідних заходів, щоб до нього не мали претензій. А декого треба й на засідання адмінкомісії викликати й оштрафувати. На вулиці Духновича, перед поворотом у ЦРЛ, не один рік зяяв пустир. Сусіди зносили сюди сміття. А як власника тої незабудованої території попередили, він швидко взявся за роботу. Уже зведено стіни будови, поставлено залізні ворота. Вулиця набула гарного виду.
Революційну роль в очищенні міста від сміття зіграв колектив «АВЕ-Мукачево». Переважна більшість жителів міста складають сміття в індивідуальні контейнери чи контейнери масового користування. Але й тут є ті, хто непотріб, сміття складує на контейнерних майданчиках. Нерідко вони завалені вікнами, дверима, старими меблями, шинами від автомобілів та іншим великогабаритним непотребом. Такі вантажі в сміттєвози не влазять за габаритами, доводиться присилати сюди бортові автомобілі, робітників. Автори тих додаткових витрат бюджетних грошей прагнуть залишитися в тіні. Ми їх розшукуємо, встановлюємо й караємо. Але без допомоги самих жильців навколишніх будинків відшукати зловмисників важко. Стикаємося, на жаль, не з поодинокими випадками, коли з навколишніх сіл привозять у місто сміття. Так, робітник одного з підприємств міста, житель Бобовища привіз кілька лантухів сміття й почав розвантажувати їх за два десятки метрів від контейнерного майданчика. Інший хитрун з Нижнього Коропця в багажнику легковика припер в місто будівельне сміття... Складаємо протоколи, караємо. Але це одиниці забруднювачів... Без активної допомоги тих жителів Мукачева, кому не байдужа чистота й порядок на вулицях, у скверах повернути славу найзеленішого й найчистішого міста, не вдасться.
– Настала зима. Правда, цього року вона поки-що безсніжна. Але Дід Мороз ще покаже свій норов і снігу насипле і холоди пошле. А це значить, що нас знову чекатимуть зледенілі тротуари й вулиці, нерукотворні ковзанки з падінням людей, забоями й переломами кінцівок, посиленою роботою хірургів-травматологів... Як підготувалося місто до холодів?
– Не тільки для Мукачева, але й для будь-якого міста зима – серйозний екзаменатор. В нашому місті уже розроблено комплекс заходів, який успішно здійснюється знов таки там, де люди відповідальні, де серйозно ставляться до обов'язків, покладених на них зимою. Із звітів відомо, що до зими підготовлено достатню кількість посипкових матеріалів (піску й кам'яної мучки, солі...). Турбує, що у підприємницьких структурах того замало, або й зовсім не припасено. Коли перевіряли готовність до зими, то часом чули: «А де буду зберігати пісок?». Доводилося роз'яснювати приватним підприємцям на вулиці Достоєвського, де взимку за снігопадів утворюються такі льодові нарости, що і в березні не розтають, що коли вони бездіють, то падають і зазнають травм перехожі. За законом не держава має сплачувати за лікування травмованого, а той власник суб'єкта підприємницької діяльності біля майстерні, торгового закладу, кафе якого сталася біда.
Мушу попередити злісних порушників правил благоустрою, що з 1 лютого 2011 року відповідною Постановою Кабінету Міністрів України, встановлено штрафні санкції за порушення статті 152 КУпАП для фізичних осіб – від 340 до 1360 гривень, для юридичних осіб – від 850 до 1700 гривень. Отже, варто добре обміркувати, що дешевше: своєчасно покосити траву, прибрати сміття, зчистити сніг, посипати ожеледицю пісково-соляною сумішшю, своєчасно укласти договір із фірмою «АВЕ-Мукачево» на вивезення сміття, чи бути притягненим до адміністративної відповідальності й оштрафованим? Звертаємо увагу всіх осіб, від яких це залежить, бути готовими своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду, бурульок із встановленням огорож на тротуарах і негайним прибиранням снігу й льоду. Звернуто увагу власників індивідуальних будинків на необхідність прибирання території, очищення тротуарів від льоду в межах домоволодінь. Втім, для мене ця робота в усі пори року дещо нова. Йде активне накопичення наробленого досвіду. Але результати не забаряться, в цьому не сумніваюся.
Вів бесіду Михайло БЕЙРЕШ

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".