Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Можливість побудови нової культурно-економічної мапи Закарпаття в умовах Євроінтеграції

Можливість побудови нової культурно-економічної мапи Закарпаття в умовах Євроінтеграції

Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 
Роздуми на теми євроінтеграційних процесів
Можливість побудови нової культурно-економічної мапи Закарпаття в умовах Євроінтеграції
1 липня 2013 року двадцять восьмим членом Європейського союзу стала Хорватія. Незабаром в цей перелік може потрапити й Україна. Відомо, що 28 листопада 2013 року Україна має шанс здійснити свій перший крок до ЄС підписавши Угоду про асоціацію з Європейським союзом, в рамках робочих груп: економічних політичних, юридичних, секторальних питань та питань розвитку людського потенціалу. Угода про асоціацію має:
оновити спільні інституційні рамки співпраці України та ЄС;
сприяти поглибленню стосунків у всіх сферах;
посилити політичну асоціацію й економічну інтеграцію на основі взаємних прав та обов'язків.
Що чекатиме на Закарпаття, отримавши таку путівку в Європу. Поглянувши в минуле, відомо, що наш край формувався віками під впливом не лише природних, соціально-економічних, а й історичних факторів. До 1945 року він перебував під владою різних європейських держав – Австро-Угорщини (1868), після Першої Світової Війни Чехословаччини, у роки Війни Угорщини, після Другої Світової Війни, Закарпаття у складі України входило до колишнього Радянського Союзу, поки у 1991 році не стало адміністративною областю України.
Населення тут багатонаціональне. Цьому сприяло переселення у різні часи на територію краю колоністів згадуваних держав, а також тісне сусідство з чотирма країнами: Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. До корінних жителів належать русини (українці), угорці, словаки, румуни та інші національності, які в мирі та злагоді проживали та проживають на цій території.
Згадані сусідні держави та держави, до складу яких входило й Закарпаття вже являються країнами-членами Європейського союзу, що дає їм змогу досягати рівня провідних країн Європи. Отже, підписання Угоди про асоціацію з ЄС надасть можливість і нашому регіону побудови нової культурно-економічної мапи в умовах Євроінтеграції, а це означає:
виникнення нової національної ідеології;
реформування судової-правової системи;
модернізація в усіх сферах виробництва та людської діяльності;
реформування соціального захисту та оборони громадян;
спрощення візового режиму;
нові інвестиції;
вільна економічна торгівля;
спрощення ведення малого та середнього бізнесу;
можливість праці, стажування та навчання в ЄС;
підтримка науково-технічних розробок;
підвищення рівня міжкультурної компетенції;
підтримка культурних та партнерських відносин.
Отже, ми чітко розуміємо, що сьогодні прийняття одного з найважливіших рішень, не тільки для нашого, але й для майбутніх поколінь, випало саме на нас.
Ми не повинні вже сьогодення керуватись особистими інтересами, амбіціями та короткочасними здобутками, нашим завданням є, укладення фундаменту для кращого життя наших дітей та онуків і це не дає нам право помилятись.
Євроінтеграційні питання є надзвичайно близькими для всіх членів Закарпатської обласної громадської організації «Центру європейської культури та мови», адже до складу організації входять представники різних етнічних груп і є багатонаціональними, тому і є ці питання сьогодні предметом обговорення кожного з нас.
Виходячи з цього та беручи до уваги особливе геополітичне розташування Закарпаття, члени Закарпатської обласної громадської організації «Центру європейської культури та мови» підтримують підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.
Понад 20-річний досвід незалежної України дає нам змогу визначити основні орієнтири розвитку нашої держави.
Інгрід Туріс, голова Закарпатської обласної громадської організації «Центр європейської культури та мови»
Інформуємо шановних читачів-краян щодо існуючої на Закарпатті, з центром у Мукачеві Громадської організації «Центр європейської культури та мови», її ідеології та діяльності.
Громадська організація є обласною громадською організацією, яка діє на основі добровільності, рівноправності, гласності, самоврядності і законності у відповідності до Конституції України, Закону України «Про об’єднання громадян». Заснована у 2011 році.
Основною метою діяльності Громадської організації є задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національних та інших спільних інтересів різних етнічних груп, які проживають на території Закарпаття.
До головних завдань Громадської організації належать: - турбота про зростання культурного та освітнього рівня розвитку серед молоді та дорослих шляхом залучення їх до участі в культурних та освітніх програмах, які пропагуються Громадською організацією. Таким чином, поряд з даною громадською організацією успішно діє Мовна школа Інгрід Туріс Студія Лінгвістики з метою вивчення різних іноземних мов, що дає змогу громадянам краще затверджувати себе в будь-якій країні Європи та за її межами. Студія Лінгвістики сприяє також вирішенню актуальних питань щодо розробки і реалізація навчально-методичних, наукових програм та можливості здобуття міжнародного сертифікату.
Крім того, задля утвердження в суспільній свідомості ідей гуманізму, толерантності, поваги до традицій та звичаїв багатонаціональної громади, вищезгадана Громадська організація регулярно проводить «круглі» столи, семінари, конференції, творчі зустрічі, етно-вечірки, практичні знайомства з культурою різних народів Європи та інші заходи культурно-освітнього спрямування як для членів Громадської організації, так і для всіх зацікавлених, окрім того є постійним учасником різних фестивалів (День Європи, День Євроінтеграції, День міста та ін.).
Громадська організація активно підтримує зв’язки як з вітчизняними, так і з зарубіжними національно-культурними та освітніми об’єднаннями громадян і готова підтримувати проекти вітчизняних і міжнародних благодійних фондів.
Аспекти формування та становлення успішної особистості
(сучасні європейські тенденції, зокрема)
Деякі поради батькам:
Формування соціокультурної компетенції у дітей.
Спонукання їх до вивчення іноземних мов.
Наближення їх до формування та розвитку європейських цінностей та стандартів.
Формування в дитині основних рис характеру, з метою реалізації себе в сучасному соціумі: толерантності, ввічливості, відповідальності, самостійності, самоконтролю, патріотизму та ін.
Збереження історії та культурних пам’ятків рідного краю.
Дорослим:
Перегляд та нове осмислення власних поглядів, норм поведінки, загального відношення, усвідомлення відповідальності перед майбутнім поколінням.
Бажання змінити неефективні та стереотипні норми життєвого стилю на більш сучасні.
Бережне ставлення до рідної землі та один до одного.
Гідність держави зрештою залежить від гідності особистостей, які її створюють Дж. Міль
Якщо не знати минулого, неможливо зрозуміти істинний сенс сучасного й мету майбутнього. Максим Горький
Кращі закони народжуються із звичаїв. Ж. Жубер
Кращий засіб прищепити дітям любов до Батьківщини полягає в тому, щоб ця любов була у батьків. Шарль де Монтеск’є
Єдина можливість перевернути своє життя одного разу - це змінити свої погляди. Джим Рон
У китайській мові слова "криза" і "можливість" позначаються одним і тим же ієрогліфом, і в цьому полягає величезна мудрість. К. Тернер
Якщо ти не можеш змінити ситуацію, зміни своє ставлення до неї. Вільям Блейк
Просимо всіх зацікавлених звертатися за адресою: 89600 м. Мукачеве, Закарпатська область, Україна, вул. Музична, 2, тел./факс 0038-03131-3-23-11 та моб.: 050-507-05-59
Ви можете також залишити свої коментарі на сайті: www.turis.com.ua
Члени ЗОГО «Центр європейської культури та мови»
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".