Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини «МУКАЧІВСЬКА РАТУША» ТАКИ ПРОДОВЖУВАТИМЕ ВИХОДИТИ?

«МУКАЧІВСЬКА РАТУША» ТАКИ ПРОДОВЖУВАТИМЕ ВИХОДИТИ?

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Складаємо нашим читачам, передплатникам глибокі вибачення за те, що вже другий місяць вони не отримують газету «Мукачівська Ратуша». Це сталося не з нашої вини, а через блокування Держказначейством України коштів місцевих бюджетів. У мене складається враження, що провладна партія принаймні на обласному рівні робить все можливе і неможливе, щоб нашкодити Мукачеву, яке не є в її «регіональній» орбіті. Адже не в усіх містах і районах області така погана ситуація з блокуванням казначейством коштів місцевих бюджетів, як у Мукачеві. Досить сказати, що через цю проблему будівництво нового міського Будинку культури відстає від графіка на сім з лишком місяців, дошкільні навчальні заклади не отримують грошей на харчування діточок... Не виконується багато інших запланованих програм, хоч кошти в міському бюджеті є, як і на рахунку «Мукачівської Ратуші». Та всі фіскальні органи держави працюють рука в руку. Нам казначейство не переказало з наших рахунків зарплату, тут же Податкова штрафує нас за несвоєчасну сплату обов’язкових платежів, маючи недоїмку ми не можемо вибрати заробітну плату. Їх не цікавить, хто в цьому винен. Таким чином журналісти чотири місяці сидять без платні. Найгірше, що ми не можемо заплатити друкарні, а за гарні очі колектив друкарні працювати не буде…
Але передплата на «Мукачівську ратушу» 2014 року не відміняється і триває. Просто ми знайдемо можливості не користуватися послугами Держказначейства, яке, не виключено, і наступного року буде акумулювати наші з вами гроші на передвиборчу президентську кампанію.
Микола Рішко, директор-головний редактор ММКП «Редакція газети «Мукачівська Ратуша»
Експерт:
Держказначейство заблокувало 1,6 млрд грн. у 137 містах
Держава безвідсотково кредитується за рахунок місцевих бюджетів для закривання «дірок» у державному бюджеті. Таку думку висловив експерт з бюджетних питань Асоціації міст України Олександр Слобожан, коментуючи тривале блокування Держказначейством коштів місцевим органам влади.
«У цій ситуації держава безвідсотково кредитується за рахунок місцевих бюджет для закривання своїх проблем, наприклад невиконання дохідної частини бюджету, розрахунки за внутрішніми і зовнішніми боргами тощо. Тобто це довготривале використання певних інструментів Держказначейство, щоб закрити діру в бюджеті. Однак, такими методами вона навпаки буде збільшуватися», – заявив він. Слобожан пояснює, що неотримавши місцевими органами коштів з бюджету, вони не сплачують за певні послуги, а отже не нараховуються податки до держбюджету.
«Компанії-підрядники не оплачують за виконану роботу своїм працівникам, а тому в бюджет не нараховується податок на доходи фізосіб, не йдуть відрахування до соціальних фондів, що зумовлює, зокрема, зріст дефіциту Пенсійного фонду. Зменшення доходів населення супроводжує скороченням виробництва і загальне уповільнення темпів соціально-економічного розвитку. Тобто це – втрати місцевого і державного бюджетів», – пояснив експерт. Як зауважує він, станом на 30 вересня цього року Держказначейство заблокувало у 137 містах України 1,6 млрд грн.
«Зважаючи на те, що проблема з блокуванням і затриманням коштів в місцеві бюджети почалася з вересня 2012 і триває досі, хоча в першій половині цього року Держказначейство розблокувало частину коштів, то заблоковані кошти за минулий рік перейшли на цей. За нашими оцінками це понад 4 млрд коштів місцевих бюджетів», – зазначив він, додавши, що, зокрема, влітку цього року обсяг заблокованих коштів зріс втричі.
Експерт визначає кілька проблем, що виникають для місцевих органів влади у зв’язку з цією ситуацією. «По-перше, бюджетні установи не можуть виконати поставлені на них обов’язки, від чого страждають пересічні громадяни. По-друге, виникають судові позови до місцевих органів влади з боку підрядників, з якими не розрахувалися за виконані завдання.
Крім цього, експерт зауважує, що і в попередні роки спостерігалося блокування коштів Держказначейством, втім, це було офіційно обґрунтовано. «Коли раніше відбувалося таке блокування, то видавалися постанови, де пояснювалися причини. Держказначейство офіційно на це посилалося і ні в кого не виникало питань. Якби це відбулося законно і тепер, то ми би чули таку ж відповідь. Нині ж Держказначейство на такі закиди відповідає, що кошти на захищені статті видатків не блокуються», – пояснив він.
Стосовно коментарів Держказначейства про ненадходження коштів до державного бюджету з місцевих, то Слобожан зауважує, що місцеві органи роблять відповідне платіжне доручення на певні кошти, спираючись на власні відрахування в держбюджет. В іншому випадку цього зробити неможливо. Нагадаємо, влада низки міст України скаржиться на блокування коштів Держказначейством.
Прем'єр-міністр Микола Азаров визнав цей факт і пояснив складною економічною ситуацією. Водночас у Держказначействі всі звинувачення відкидають і пояснюють, що станом на 1 липня заборгованість місцевих бюджетів перед державним бюджетом складала майже 11 млрд 960 млн грн.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".