Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини ДЕПУТАТИ МУКАЧЕВА ЗВЕРНУЛИСЬ ДО ПРЕЗИДЕНТА ПО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ. ЯК ДО ГЛУХОГО…

ДЕПУТАТИ МУКАЧЕВА ЗВЕРНУЛИСЬ ДО ПРЕЗИДЕНТА ПО ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ. ЯК ДО ГЛУХОГО…

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Приємна новина: за підсумками 9 місяців 2013 року Мукачево посіло перше місце в області за рейтинговими показниками, зокрема, економічному розвитку, інвестиційною та інноваційною діяльністю, споживчим ринком, населенням та ринком праці тощо. Про це на 49 сесії Мукачівської міської ради 6 скликання повідомила завідуюча відділом економіки міськвиконкому Світлана Васильцюн, коли інформувала про хід виконання програми економічного і соціального розвитку Мукачева за 9 місяців 2013 року. Коментуючи повідомлення. міський голова Золтан Ленд’єл відзначив, приміром, що через нинішній податковий кодекс бізнес пішов у «тінь», все більше зарплати виплачуються в «конвертах», а отже в міський бюджет не надходить левова частка податку з фізичних осіб, який є найбільшим бюджетоутворюючим. Окрім того несправедливим є те, що чимало підприємств Мукачева, зокрема, Укрпошта, структури залізниці та інші переказують податкові кошти в Ужгород, хоч мали б сплачувати податки там, де їх люди працюють, хоч вони користуються соціальними благами не в обласному центрі. Депутат Іван Колядка додав, що Міністерство доходів, у народі «Мінздох», збирає податки з підприємців на 2 місяці вперед.
Сесія затвердила Положення про Мукачівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Затверджено списку народних засідателів Мукачівського міськрайонного суду, затверджено низку земельних та орендних питань. Депутата затвердили схеми організації дорожнього руху,якими передбачено влаштування елементів примусового зниження швидкості руху транспортних засобів по вул. Ак.Павлова біля ЗОШ № 2, по вул. Берегівська біля ДНЗ № 26, по вул. Комунарів біля ДНЗ № 28, по вул. Сороча, по вул. Ужгородська біля Станції юних техніків, по вул. І.Франка між будинками № 161-168, а також  схему експериментальної організації дорожнього руху по вул. Возз’єднання і на перехресті вулиць Духновича-Садова-Стуса.
Сесія надала згоду надати в оренду Закарпатському художньому інституту в оренду приміщень першого поверху нижнього двору замку Паланок площею 765,2 кв.м. для навчальної діяльності студентів в галузі художньої кераміки та художньої обробки металу.
Заслухавши і обговоривши інформацію першого заступника міського голови Ернеста Нусера щодо спільного проекту Мукачівської міської ради і благодійного фонду «Розвиток» та з метою розроблення і організації ефективних і комплексних заходів з утримання території, на якій проживає ромська громада Мукачева в належному стані, враховуючи рекомендації, що викладені в Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року, які стосуються здійснення заходів стосовно вдосконалення соціальної інфраструктури в місцях проживання ромів  та питань поліпшення їх житлово-побутових умов вирішено надати згоду на впровадження на території міста спільного Проекту міськради і благодійного фонду «Розвиток».
Історичний музей замку Паланок працює досить успішно і заробляє непогані гроші, хоч лежать мертвим капіталом через блокування їх використання Держказначейством. Тому сесія вирішила дати попередню згоду на передачу в оперативне управління комунального майна будівлі замку Паланок Мукачівському історичному музею. Депутат Віта Швардак занепокоїлась, що за схили замкової гори, які люди розчистили під виноградники, музей вимагатиме орендної плати. Міський голова заспокоїв: по перше, від чагарників схили розчищали не власники ділянок, а комунальники, а по друге, він мав зустріч з італійським виноградарем, який щорік реалізує до 60 мільйонів саджанців найкращих європейських сортів винограду. Він згодився продати Мукачеву на пільгових умовах необхідну кількість саджанців.
Сесія затвердила міську Програму забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2013 рік. За цією програмою буде виділено 175 тисяч гривень з міського бюджету і стільки ж обласного.
Депутати одностайно ухвалили рішення доручити міському голові Золтану Ленд’єлу звернутися із зверненням до Президента України Віктора Януковича підписати в ході Вільнюського саміту Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом та відправити у відставку діючий Кабінет Міністрів на чолі з Миколою Азаровим.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".