Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини ЯК ІЗ ТАКИМ УРЯДОМ ІТИ В ЄВРОПУ?

ЯК ІЗ ТАКИМ УРЯДОМ ІТИ В ЄВРОПУ?

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Першим на порядку денному листопадового засідання виконкому Мукачівської міської ради стояло питання про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачева за 9 місяців 2013 року. Так, зокрема, за цей період обсяг реалізованої продукції промисловими підприємствами міста становив 903769,10 тис. грн., або 13 відсотків загальнообласного показника. Рівень середньомісячної заробітної плати за серпень склав 2544,89 грн., що у відповідності до аналогічного рівня 2012 року збільшився на 336,42 грн. За перше півріччя підприємствами міста залучено $ 65,581 млн. прямих іноземних інвестицій. Обсяг роздрібного товарообороту за перше півріччя склав 810578 тис. грн., або 122,1 % у порівняльних цінах  до показника аналогічного періоду 2012 року. Позитивне сальдо торгівлі товарами за перше півріччя склало $ 1054,2 тисяч. До бюджету Пенсійного фонду залучено власних коштів на суму 253,085 мол. грн., у порівнянні з попереднім роком надходження зросли на 7,4 %. На пенсійному обліку перебуває 18936 пенсіонерів, середній розмір пенсій в звітному періоді склав 1291,59 грн. і зріс проти відповідного періоду минулого року на 3 відсотки. За січень-вересень 2013 року створено 2490 робочих місць. Рівень безробіття складає 1,4 відсотка. Поряд з цим надходження по загальному фонду міського бюджету виконані лише на 96,7 %.
Коментуючи повідомлення відділу економіки, міський голова Золтан Ленд’єл відзначив, що не залежним від нас причинам підприємства міста не можуть нормально працювати. Інвестиції в державу припинилися і не виключено, що значна частина із раніше задекларованих можуть бути відкликаними. Міський голова послався на недавній виступ Прем’єра Азарова, що, мовляв, Росія нас виручає, купуючи донецькі холодильники, бо в Європі вони неконкурентоспроможні. Чому? Бо виготовляють їх за шкідливими технологіями від яких цивілізованих світ давним-давно відмовився. Чому Прем’єр не ставить перед такими виробниками вимоги про модернізацію виробництва, натомість лобіюючи їх олігархічні інтереси? Сальдо експорту/імпорту в Мукачеві позитивне, тобто більше продаємо за кордон, аніж купуємо звідти. У той час, як в Україні, та і в Закарпатті, зокрема, все навпаки. Напрошується висновок, що правлячій верхівці в Києві більше підходить нинішній стан справ, коли нічого не треба робити для реформ (справжніх) модернізації виробництва, зрештою, істинної демократизації, одним словом, жити по старому.
Під час розгляду питання про виконання міського бюджету за січень-вересень 2013 року було констатовано, що за цей період до загального фонду міського бюджету мобілізовано 84126 тис. грн. податків і зборів (обов’язкових платежів) при затвердженому плані 87713,7 тис. грн. Рівень виконання до платну становить 95,9 відсотка, бюджет недоодержав 3587,7 тис. грн.
І знову слово взяв міський голова, нагадавши присутнім, що ще в липні 2012 року попереджав: якщо Уряд не змінить свою політику до місцевих органів самоврядування, то в країні очікуватиметься колапс, що й бачимо на сьогодні на рівні регіональних громад. Мукачево маючи в бюджеті розвитку 33 мільйони гривень власних коштів не може профінансувати нагальні програми розвитку. Досі не відкрито нове відділення в ЦРЛ, яке б врятувало життя і здоров’я багатьом хворим, третину даху колишнього Будинку офіцерів, де знято стару цеглу, не вдається вчасно перекрити, бо казначейство не віддає гроші на закупівлю нової, припинено ремонти загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів. Загалом на сьогодні Держказначейство не виплачує платіжних доручень на 7 386 тис. грн. ММКП «Ремонтно-будівельне управління» вже котрий місяць не може отримати майже 2 мільйони гривень за платіжними дорученнями на зарплати своїм працівника за виконані роботи і заявляє, що у разі невиплати припинить роботи з благоустрою та прибирання міста, адже досі через ці проблеми ще не закупили солі для підсипання доріг і тротуарів у зимовий період. За це хтось має нести кримінальну відповідальність. Доходить до абсурду, коли органи місцевого самоврядування судяться з державою в особі Держказначейства. Де це в цивілізованому світі бачено?
Сьогодні Україна поділена на «білих» людей і «не білих», зазначив Золтан Золтанович. Працівники бюджетної сфери («білі») отримують зарплату за захищеними статтями, тобто казначейство на це гроші видає та і то із затримками, а от працівникам комунальних підприємств («не білим») таке не передбачено, в них, бачте, «прихована зарплата», як офіційно заявляє держказначейство. І людина, сумлінно виконуючи свою роботу в комунальній сфері, не знає, коли отримає зароблене, щоб прогодувати свою сім’ю. Тому залишається сподіватися тільки на підписання асоціації з Євросоюзом, а це зробило б реальним виділення Міжнародним валютним фондом кредитів Україні і в такому разі, можливо, цей недолугий Уряд залишив би в спокої бюджети місцевих органів самоврядування.
Виконком затвердив низку рішень служби у справах дітей. Вирішено з 1 листопада 2013 року 0,5 ставки вихователя (асистента вчителя) в Мукачівській ЗОШ № 15, скоротивши 0,5 відповідної ставки в ЗОШ № 2 ім. Т.Г.Шевченка. Розглянуто також низку регуляторних актів, договорів житлового найму, взяття на квартирний облік, приватизацію квартир, про будівництво тощо.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".