Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини ПРО МІСЯЧНИК БЛАГОУСТРОЮ, ПАЛАЦ КУЛЬТУРИ ТА ІНШЕ

ПРО МІСЯЧНИК БЛАГОУСТРОЮ, ПАЛАЦ КУЛЬТУРИ ТА ІНШЕ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Під час обговорення на 24 сесії Мукачівської міської ради 6 скликання питання про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачева за 2011 рік депутат Іван Колядка поцікавився, чи робився аналіз причин зменшення випічки в Мукачеві хлібобулочних виробів? На його думку це сталося тому, що багато хліба ввозиться з-за меж міста і відповідно вивозиться готівка. Заступник міського голови Ганна Іваницька відповіла, що відділ торгівлі двічі збирав пекарів міста з цього питання. Заборони нічого не дадуть, потрібно випікати якісніший і дешевший хліб, ніж, приміром, хустський або чинадіївський. Міський голова Золтан Ленд'єл додав, що живемо в ринкових умовах, а ринок дає кожному право вибору. Так, сьогодні в Мукачево завозиться не тільки хліб, але м'ясо-молочна продукція. Якщо молоко в місті не переробляється, то міськкоопторг, виробляючи якісну за помірною ціною ковбасу, конкуренції не боїться... Міський голова пообіцяв дати доручення по захисту власного товаровиробника. Коментуючи звіт про виконання міського бюджету за 2011 рік, він зазначив, що в поточному році ситуація може змінитися на краще з введенням у дію нових заводів з німецькими та фінськими інвестиціями та якщо зарплати будуть виведені з «тіні», бо сьогодні продукцію випускають, а зарплати офіційно не платять. Малий і середній бізнес через податковий тиск припиняє діяльність де-юре, а де-факто – ні. В окремо взятому Мукачеві потрібно створити такі умови, щоб підприємці не боялися вести свій бізнес.
Сесія затвердила Програми матеріально-технічного забезпечення Мукачівського міськрайонного суду на 2012 рік, покращення умов обслуговування платників податків на поточний рік та Програму модернізації мереж зовнішнього освітлення Мукачева на 2012-2016 роки.
Депутати включили в перелік майна комунальної власності територіальної громади Мукачева на пл. Миру, 12-14-16 для продажу шляхом аукціону з особливими умовами. Тепер розшифруємо. Мова іде про міський Будинок культури. Саме його міська влада виставляє на продаж. Зрозуміло, що виникає запитання, а де тепер «квартируватиме» Будинок культури? Мукачівці вже знають, що торік Міністерство оборони передало нарешті колишній Будинок офіцерів у комунальну власність міста. Але будівля в жахливому стані. Тому й передали – на тобі небоже, що мені негоже. На ремонт будинку потрібно щонайменше 12 мільйонів гривень. Десять місто для цього вже має, вісім мільйонів заробили на продажу аеродромних плит. Однак потрібно ще кілька мільйонів і не тільки власне на цю будівлю, але і на ремонт вул. Грушевського. Тому й вирішено виставити на продаж більш як 1 тисячу квадратних метрів у самісінькому центрі міста. А особливими умовами є те, що Будинок культури залишатиметься на місці ще рік після того, як буде підписано умови купівлі-продажу допоки новий культурно-мистецький центр не буде готовий. Тут, до речі, планується спорудити зал для глядачів на 740 місць з балконом на 110 місць, а також окремий конференц-зал на 2 поверсі.
Внесено зміни до бюджету міста на 2012 рік, розглянуто низку земельних питань. Підводячи підсумки, Золтан Ленд'єл висловив глибоке незадоволення ходом місячника з благоустрою та озеленення міста. Якщо колись на суботники виходили всі трудові колективи міста, то тепер тільки території фірми «Фішер-Мукачево» (ген директор Василь Рябич) та Центральної районної лікарні (головлікар Василь Васюта) та деяких інших радують око впорядкованістю і чистотою. Під час весняної толоки на вулицях міста висаджено 98 лип, 38 дерев білої магнолії – на вул. Пушкіна. Це подарунок Почесного громадянина Мукачева Віктора Балоги. Висаджено також 25 сакур на площі Злагоди. Ці роботи виконали в основному працівники міськвиконкому і депутати міської ради. Планується цієї весни висадити ще 250 катальп.

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".