Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Чи безпечні станції мобільного зв’язку для людини?

Чи безпечні станції мобільного зв’язку для людини?

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Питання безпечності станцій мобільного зв'язку давно турбує не стільки науковців, скільки людей, яким доводиться жити поряд з ними. Мешканці будинків, що розташовані поруч з вишками скаржаться на погане самопочуття: головний біль, запаморочення та слабкість.
До редакції ВЗП звернулися ужгородці з проханням з'ясувати законність і безпечність станцій мобільного зв'язку, розташованих на вулиці Тімірязєва.
Мешканка будинку № 88 Оксана Іванівна запевняє, що за останні кілька років її стан здоров'я значно погіршився:
«Я пов'язую своє погане самопочуття з дією мобільних вишок, тому, - наголошує Оксана Іванівна, - що відчуваю подібне тільки вдома. Ми часто від'їжджаємо, оскільки моя дочка – кандидат в майстри спорту з гімнастики, тому часто потрібно подорожувати. І всюди, крім власного дому, я почуваю себе прекрасно, повна сил і бадьорості, ніщо не турбує. Але достатньо мені timiryazevaповернутися додому і все починається спочатку: головний біль, слабкість, хвороби».
Станції мобільного зв'язку на вулиці Тімірязєва відносно нові, побудовані декілька років тому. Можливо, ніхто б і далі не звертав на них увагу, якби за останній рік мешканці, розташованих поблизу будинків не відчули суттєве погіршення стану здоров'я.
Вчені неодноразово намагались з'ясувати чи завдає шкоди випромінювання з таких об'єктів, здоров'ю людини, але однозначного висновку так і не дійшли. Деякі фахівці стверджують, що проблема впливу електромагнітного випромінювання на здоров'я людей має здебільшого психологічний характер. Інші зазначають, що санітарні норми і правила захисту населення від впливу електромагнітного випромінювання сильно застаріли. Останнього разу їх оновлювали ще 1996 року. Проте ті норми, якими керувалися тоді, не враховують сучасний стан технічного обладнання та його рівень впливу на здоров'я людини.

Оксана Іванівна підкреслює: «Я не схильна до самонавіювання, і чесно кажучи, не висуваю жодних претензій власникам вишок. Однак, те, що я почала себе гірше почувати – це факт. І було б непогано перевірити, чи безпечні ті вишки на такій близькій відстані від наших будинків».

Теми безпечності станцій неодноразово піднімалися, люди сперечалися, експерти давали свою оцінку. Базові станції мобільного зв'язку, за словами деяких фахівців, не шкодять здоров'ю, інші ж мають радикально протилежну думку.

Ще на початку літа цього року було виявлено, що понад 50 станцій мобільного зв'язку різних операторів на Закарпатті встановлені незаконно. Поширеними є порушення щодо порядку надання земельних ділянок в оренду або прийняття неправомірних рішень про надання дозволу на розміщення об'єкту стільникового зв'язку без наявності потрібних правоустановчих документів.

Власники будинків планують скласти колективне звернення до Ужгородської санепідемстанції з метою перевірки безпечності таких об'єктів. Навіть за умови законного розташування вишок, станції повинні бути демонтовані, якщо загрожують здоров'ю людей.

ВЗП


Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".