Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ОБЕРЕЖНО: СЕКТА !!!

ОБЕРЕЖНО: СЕКТА !!!

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
"Я последним хочу уйти. Капитан
последним уходит с судна ..."
- архієпископ ПЦБМ Іоан Береславський.
Останнім часом проповідники різноманітних російських сектантських церков почали активно експортувати свої «вчення» і в наш край, були вони помічені і в Мукачеві. Розповімо про одну із них.
Православна Церква Божої Матері (ПЦБМ) носить ознаки тоталітарно-деструктивної секти, коли адепти підпадають під вплив окремого лідера. ПЦБМ в інших регіонах РФ та Україні може діяти під назвами: „Фонд нової Святої Русі", „Церква Божої Матері Преображаючої", „Російська Вселенська Маріанська Церква", „Православна Церква Божої Матері Державної", „Богородичний Центр". Духовні центри громади знаходяться в Російській Федерації (міста Москва, Сант-Петербург, Краснодар, Улан-Уде, Саратов, Іркутськ) і координуються громадянином РФ, так званим архієпископом Іоаном Береславським, який підтримує ідею створення теократичної держави на зразок колишньої Російської імперії в межах до першої світової війни. Окремі догми віровчення пропагують відмову від родини, шлюбу, а також виховання дітей, навчання, громадської корисної праці, участі у виборчому процесі, тощо.
Іоан Береславський (у миру Янкельман Веніамін Якович) народився у 1946 році в м.Чіта у сім'ї військовослужбовця. З 1971 по 1990 р.р. Береславський лікувався у психоневрологічному диспансері з приводу хронічного душевного захворювання у формі параноїдальної шизофренії, двічі перебував на стаціонарному лікуванні в психіатричних лікарнях Москви, мав другу групу інвалідності. Зі слів Береславського, у дитинстві захоплювався окультизмом і теософією, вживав наркотики. У 1984 році за твердженням Береславського, в Смоленську перед іконою Божої Матері „Одигітрія" йому було видіння, яке він розтлумачив, як явлення Божої Матері. Після цього він вирішив, що є пророком, зібрав навколо себе однодумців і став працювати над „Богородичним Заповітом", майже щоденно фіксуючи свої одкровення.
Роботи Береславського відомі під загальною назвою „Белое Евангелие". Ці записи складають таке враження, що їх написав божевільний автор. Нерідко під час проповідей Береславський удається до обману вірників, озвучуючи ніби за Божі так звані власні меркантильні одкровення і потреби – „Наш автомобиль „вольво" устарел, нужен новый „мерседес".
У книзі Береславского „Родовой поток" стверджується, що для спасіння необхідно повне самовідречення, і бездоганне підкорення „святим отцям" – „Не имей своих мнений насчет того, что особенно дорого по еству (семья, блуд, талант, имущество)".
Новачок, потрапивши у секту, повинен весь час повторювати: „Я должен сломать себя, у меня нет своего ума, совести, тела, воли...", або „Мысль, что я конченый урод, должна стать столь же естественной, как и то, что я человек".
Характерна ознака БЦ – релігійне сприйняття світу через проблеми сексуальності. Береславський стверджує, що чоловік може стати вільним, тільки звільнившись від культу жінки (матері), який тримається на генітальному рівні. Найбільш лайливе слово у БЦ – „мать", а ще найбільш – „мама". Жінки у секті знаходяться на положенні людей другого сорту тому, що ототожнюються з родовими упирями, дияволицями, блудницями вавілонськими. Звідси випливає, що зречення від сім'ї і матері є однією з необхідних вимог вчення „богородичників". „Тяжесть греха такова, что малейшая связь с родом и семьей приводит к действиям механизм проклятых предков: появляются родовые упыри и душа неотвратимо движется в пропасть – сказывается смертоносный генетический код".
За повідомленням колишніх адептів, всередині БЦ відбуваються страшні наруги над членами секти: вони задавлені непосильною фізичною роботою, їх б'ють, гвалтують, обмежують у їжі (тваринна їжа повністю виключена з раціону), сон не більше 2-3 години на добу, участь вахтовим методом у безперервній молитві. Унаслідок цього (білкове голодування, відсутність сну, фізична праця) у членів секти з'являються галюцинації, тобто, т.зв. откровення і видіння. Разом з тим, ці правила не розповсюджуються на вище керівництво секти. (Мабуть для цієї категорії існує заповідь – „благословляется брак со всеми ближними, со всякой тварью").
Загальновідомо, що до тих пір, поки в секті все побудовано на необмеженій владі особи чи організації над адептами, без системи обмежень і протидії, ніщо не може запобігти розвитку подій по найгіршому із можливих сценаріїв. Світ бачив це неодноразово на прикладі сект – вбивць.
Р.S. Нікому не відомо, коли Береславський захоче „уйти", але відомо, що він розраховує зробити це останнім...
Ілля Попдякуник, історик

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".