Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства БУДУЮ СВОЮ ДОЛЮ РАЗОМ З ДЕРЖАВОЮ

БУДУЮ СВОЮ ДОЛЮ РАЗОМ З ДЕРЖАВОЮ

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Кажуть, доля народжується разом з людиною і має величезний вплив на її подальше життя. Коли так, то мені поталанило особливо, бо народилася 24 серпня 1991 року в доленосний для України і нашого народу День – проголошення Незалежності.
Доля – це наша власна карта майбутнього. А ось шлях до її пізнання у вигляді заплутаних, непомітних для інших стежин, дозволено обирати нам самим. Яка ж дорога для кожного з нас – мукачівців, народжених у День проголошення Незалежності України – Федора Кохановського, Сільвії Ліб, Віталія Волошина і мене, найголовніша? Про неї подбали найрідніші, найдорожчі для нас люди на світі – батьки наші. Вони постаралися, щоб нами на життєвому шляху керувала віра в Бога, яку заповіли нам пращури наші. А ще батьки наші й вчителі в школі подбали, щоб ми свято вірили у свою Батьківщину, мудрий, працьовитий, миролюбивий народ наш.
Скільки б не говорили високих слів про патріотизм, про любов до Вітчизни, завжди треба пам'ятати, що та любов бере свій початок з любові до тих, хто тебе народив, кому маєш завдячувати появою на цей світ. Священне почуття синівської любові до батьків передається і до тієї землі, на якій тебе народили, де ти зростаєш, де ходиш у школу... Люди народжуються різними, але для того й існує школа, щоб закласти суспільний фундамент, на якому кожний має змогу будувати своє життя, знаючи свої права й обов'язки, вміючи гармонійно поєднувати їх з правами й обов'язками інших.
Мені пощастило навчатися у ЗОШ № 2, що носить ім'я Т.Г.Шевченка. Я вдячна своїм вчителям, які старалися пробудити в наших серцях почуття любові до рідної землі, небайдужості до її долі. З шкільних уроків я засвоїла, що життя великого українця Т.Г.Шевченка – гідний приклад самозречення в ім'я народу. Видатний поет, поборник правди і свободи, який життя своє віддав за Україну, за нас, за те, щоб ми були вільні, горді, і досі є прикладом для справжнього громадянина Незалежної України.
Мабуть, є щось доленосне в тому, що саме шкільні уроки, а, може, шевченківське слово заставило замислитися на своїм життєвим вибором. З поглибленого вивчення біографії Тараса Григоровича довідалися, що світоч нашого народу Тарас Шевченко навіть не міг сісти за парту як інші – він мусив «школярам носити воду» і часто, стоячи біля порога, слухав те, що казав учитель. Його жорстоко покарав пан Енгельгард за те, що читав ночами, палив свічки. На зустріч із майбутнім своїм наставником і другом Іваном Сошенком він прийшов обірваний і босий. Але майбутній Кобзар вчився, де тільки міг. Вивчав не тільки мистецькі науки, а й студіював історію, астрономію, біологію... І жодна крупинка його знань не пропала марно. У випускному класі я вже твердо вирішила, що стану правознавцем.
Великою мірою я завдячую у цьому знанням, які отримала від учителя правознавства ЗОШ № 6, заслуженого вчителя України Віктора Томашовича Машіки. Саме він допоміг мені усвідомити, що як юрист-правознавець я зможу принести якнайбільше користі своїй державі з розмаїто широким і розмаїто строкатим суспільним життям її громадян. І тоді, і, на жаль, сьогодні Україна є державою контрастів – утім, як і кожна молода держава, їй уже є чим пишатися і ще більше є над чим працювати.
Моє переконання і, головне, бажання стати правознавцем привело мене в провідний у нашій державі ВУЗ – Київський національний університет імені Т.Г.Шевченка, на юридичний факультет. Ознайомившись із Києвом, з подивом відмітила, що умовна вісь від схилів сивого Дніпра до стін Тарасового університету, пролягла Володимирською вулицею. А вона уславлена постатями Володимира – хрестителя Русі, Богдана Хмельницького, Ярослава Мудрого, Михайла Грушевського, Тараса Шевченка. Усі вони вірили у свою землю, свій народ, усі будували храм української державності – військово, політично, духовно. Тому ця умовна вісь, на якій стоять Свята Софія Київська і пам'ятник Магдебурзькому праву, і Золоті ворота, для мене і моїх товаришів по студентській лаві є стрижнем історичної пам'яті, національної самобутності й духовності. А вони були, є і будуть на віки вічні серцевиною української нації.
Так уже повелося: у свято, надто національно-державне, належить говорити виключно про приємне – успіхи, досягнення, перспективи на майбутнє. Але й обійти мовчанкою проблеми, щонайменше не щиро. Вони у нас є. Їх указами Президента, постановами Кабміну не подолаєш. Потрібні роки для побудови дійсно незалежної, правової держави, у якій повною мірою реалізується верховенство права – як принцип, як головна ознака справжньої демократії. Звершити ці та інші задекларовані у Конституції України закони наше завдання і наша найголовніша мета.
Маріанна ФЕДЕЛЕШ, студентка четвертого курсу юридичного факультету Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка, ровесниця проголошення Незалежної України
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".