Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ХАЙ УСІХ ЄДНАЄ ПІСНЯ, ХАЙ ЛУНАЄ НА ДОБРО

ХАЙ УСІХ ЄДНАЄ ПІСНЯ, ХАЙ ЛУНАЄ НА ДОБРО

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Є офіційні дати, що фіксують ті чи інші події, від яких починається відлік. У п'ятницю, 12 серпня 2011 року в Мукачівському будинку культури започатковано новий етап зустрічей пенсіонерів двох сусідніх країн – України й Угорщини. У цей день в місті над Латорицею проходила 1-ша Мукачівська міжнародна зустріч пенсіонерів «Життя рокам». Відкрив цей захід голова Мукачівського міського клубу угорськомовних пенсіонерів Адальберт Боруж. Зі словами щирих привітань до учасників зустрічі звернулися керуючий справами міськвиконкому, заступник Мукачівського міського голови Олександр Галай, консул Угорщини в Ужгороді пані Юдіт-Барбара Горват, голова КМКС Гейза Гулачі...
Для спокійної старості потрібна не лише пристойна пенсія, а й постійне відчуття своєї потрібності, своєї причетності до життя. І більшість учасників мистецьких колективів, зокрема, пенсійне товариство «Батєво разом», Берегівського пенсійного клубу ім. Шандора Петефі, пенсійні товариства з Шарсентмігаль ( Угорщина), сіл Велика Бігань, Нодьберег, Яноші, що на Берегівщині, показали глядачам, що вони вроджені організатори, люди що не здаються старості. Вони сповнені почуття гумору, любові до народної пісні, танцю, поетичного слова... Пенсіонери – люди милосердні. Перед тим, як вийти на сцену аматори з села Опой (Угорщина) побували в обласній дитячій лікарні й передали маленьким пацієнтам подарунки та побажали хлопчикам і дівчаткам швидшого одужання.
Кажуть, що пісня і танець – рідні брат і сестра. Отож атмосфера родинного тепла, народної пісні панували протягом всього концерту. Переважали народні пісні. У них, як відомо, душа народу. І більшість виконавських колективів на крилах пісень облетіли сусідні села, райони, побували із творчими звітами у зарубіжних друзів. І в Мукачеві самодіяльні виконавці демонстрували майстерність, талант...
На сцені перебували переважно жіночі співочі колективи. І ці чудові жінки переконали: кожна з них у будь-якому віці може бути щасливою. Навіть тоді, коли починає здаватися, що все втрачено, що повноцінне життя і щастя – в минулому. Ні, життя – це вміння робити себе щасливим. А для цього, окрім іншого, насамперед слід пізнати себе, активно боротися із своїми «внутрішніми хворобами» і переможно входити в кожен новий життєвий етап.
Перша Міжнародна зустріч ветеранів праці в Мукачеві «Життя рокам» показала, що в обох споріднених країнах є палкі ентузіасти боротьби із старістю, які все роблять, аби й інші пенсіонери сповна відчули тепло здружених сердець і сказали: ми не самотні – поруч ветеранські друзі і невмируща народна пісня.
Головним підсумком цього мистецького дійства є те, що у нашій багатонаціональній державі – Незалежній Україні мають змогу представники усіх націй і народностей вільно, багатогранно, відроджувати, розвивати й передавати молодому поколінню на будь-якій національній мові безсмертні твори невмирущої самобутньої народної творчості.
На закінчення мистецького дійства голова Мукачівського міського клубу угорськомовних пенсіонерів Адальберт Боруж щиро подякував Мукачівському міському голові Золтану Ленд'єлу, заступнику міського голови Михайлу Лабошу, керуючому справами міськвиконкому Олександру Галаю за посильну допомогу в підготовці та проведенні цього цікавого, об'єднуючого й пам'ятного заходу.
Михайло БЕЙРЕШ
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".