Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства ВАСИЛЬ КОЗАР - «МУКАЧЕВО – МІСТО МОГО ДИТИНСТВА І ТВОРЧОГО ЗРОСТАННЯ»

ВАСИЛЬ КОЗАР - «МУКАЧЕВО – МІСТО МОГО ДИТИНСТВА І ТВОРЧОГО ЗРОСТАННЯ»

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Сьогодні в Україні, зрештою, як і в усьому світі багато різноманітних телевізійних шоу, кожен телеканал намагається запропонувати глядачеві щось нове, незвичне. Уже четвертий сезон СТБ проводить шоу «Танцюють всі». І ось в останньому, четвертому, кращим було названо нашого земляка Василя Козаря. Я, приміром, ставлю перемоги в таких конкурсах, як цей, а також «Голос України» на «1+1» значно вище, ніж у конкурсах краси, де окрім неї власне нічого і не вимагається. А носити титул-звання кращого танцюриста держави, це щось таки значить. Втім, і це ще треба довести, адже були чотири сезони зі своїми переможцями. Зрештою, надамо слово самому Василеві.
– Вітаємо на рідній землі. Десь, утім, прочитав, що до рідного міста ставишся якось зневажливо, мовляв, куди там Мукачеву до Києва. Це правда?
– Ні, неправда. У Мукачеві я народився, це місто мого зростання, як танцюриста. Але зрозумійте, якщо в тебе є амбітні плани, то плацдармом для їх втілення має бути Київ, Москва чи Санкт-Петербург... Після закінчення школи батьки хотіли бачити мене економістом, тож я і погодився з тим, що вчитимуся в МДУ на факультеті туризму, але потім таки вирішив їхати до Києва опановувати професію хореографа. Думав собі: якщо не пройду за державним замовленням, то повернусь до Мукачева. Але успішно склав усі екзамени. І тепер я вже на 5 курсі Київського університету культури. Тож, гадаю, я зробив правильний крок.
– Згоден. Пригадаймо тільки співачку Йолку, яка спочатку підкорила Москву і Росію, а потім тріумфально повернулася до України. Згадаємо ще й мукачівця-скрипаля Яворі (Федора Якубовича), про якого наша газета писала. Він підкорив цілий світ. Чи зміг би це зробити в нашому провінційному Мукачеві?
– От і я про це.
– Василю, ми ще й досі не розповіли, як Ти прийшов у танці, про Твоє мукачівське дитинство?
– Танцями, не повірите, марив з самого дитинства. Грав з сусідськими хлопцями в футбол, але волів краще танцювати. І мама, розуміючи це моє покликання, відвела в танцювальний ансамбль «Сучасник».
– І там Ти здобув свої перші нагороди як танцюрист?
– Так, наш народний ансамбль є без перебільшення одним із кращих дитячих колективів України, ми неодноразово здобували нагороди найпрестижніших фестивалів України. Але я тяжію таки до сольних номерів.
– А тепер повернемось власне до четвертого сезону. Відомо, що Ти пробував свої сили і в третьому сезоні, але не пройшов і двадцятку... Що спонукало Тебе повторити спробу?
– Мені хотілося утерти ніс людям, які в мене не вірили. Також усвідомив, що четвертий сезон - мій останній шанс: зараз або ніколи. Дивився, як інші хлопці розкриваються на проекті, і відчував, що саме цього мені не вистачає. Я закрита людина, і мені хотілося розкритися. Сцена «Танцюють всі!» дуже в цьому допомогла. Тепер під час танцю вже не дивлюся в підлогу, а демонструю емоції і таким чином спілкуюся з глядачами. У проекті я набув досвіду і спробував себе в різних стилях. І нарешті це мама порадила мені знову спробувати...
– Як відбувався фінал і хто були Твоїми суперниками?
– Відбулася одна дивна річ. Перед оголошенням результатів гримери намалювали мені сльозу на обличчі - це частина мого образу в танці «за життя». Вона була в мене і раніше - в «танці за життя», і я ніколи не потрапляв у номінацію. У фіналі виявилося, що сльоза щаслива. Ми готували на такий випадок сольні номери. Герой моєї постановки - плакса, тому гримери заздалегідь малювали мені сльозу. Але в номінацію я не потрапляв, і цю сльозу з часом прозвали щасливою. І ось я дійшов до суперфіналу. Коли мені треба було в останній раз виступити на сцені шоу, майстри по гриму намалювали щасливу сльозу мені за вухом. Як бачите, цей оберіг приніс удачу.
Напевно, потрібно буде зробити таке татуювання. (Посміхається) А суперниками були одеситка Галина П'єха, яка посіла четверте місце, японка Тісато Ісікава - третє. На другому - соліст балету з Санкт-Петербурга Родіон Фархшатов. Ви знаєте, що в ході кожного ефіру шоу кілька учасників потрапляли в так звану номінацію - опинялися на межі вильоту. Їм доводилося танцювати «за життя».
– А ще, Василю, стало відомо, що Тобі допомагали й обереги. Розкажи?
– Срібний молот Тора (героя скандинавської міфології), який я ношу на шиї. Він з'явився у мене за кілька днів до поселення в тренувальний табір (там учасники місяць готувалися до виступів у прямих ефірах). Ми з хлопцями гуляли по знаменитому Андріївському узвозі. Я не цікавлюся кулонами, перснями і подібними речами. Але одна розкладка, на якій продавалися авторські роботи, а не ширпотріб, привернула увагу. Срібний молот чомусь відразу кинувся в очі. Розпитав про нього у майстра, потім прочитав в інтернеті. Дізнався, що це зброя бога вікінгів Тора, яке допомагає знести перешкоди на шляху до мети. Я загорівся ідеєю мати такий талісман. Моя рідна сестра вчиться на ювеліра. Ось і попросив її придумати дизайн молота, який би відображав мою натуру - ліричну і при цьому цілеспрямовану. Я вибрав один з намальованих нею ескізів. Молот дійсно допоміг мені перемогти. До речі, сестра створила ювелірні вироби для багатьох танцюристів проекту. Толі Сачівко, якому, як відомо, дали прізвисько Вовк, вона зробила кулон у вигляді вовка. Для Каті Білявської придумала ексклюзивні сережки... Батьки розповідали, як у нашому домі збиралися сусіди і родичі, щоб обмінятися враженнями про мої виступи. Як нагадували один одному по телефону про те, що потрібно дружно голосувати. Знаєте, зараз маму вітають більше, ніж мене. Тільки sms-ок їй прийшло понад сто штук!
– До речі, які плани у Тебе на рік поточний. Поїдеш до Лас-Вегасу, відкриватимеш свою танцювальну школу на виграні півмільйона гривень, чи?
– Чи. Справа в тому, що мушу готуватися до шоу переможців усіх чотирьох сезонів в шоу-конкурсі «Танцюють всі. Повернення героїв», яке відбудеться 9 березня цього року. Танцюватиму знову зі своєю партнеркою киянкою Катериною Білявською.
– Василю, як гадаєш, а звідки у Тебе все це пішло, гени?
– Можливо і так. В молодості мама зі своїм братом танцювали в народному колективі «Латірчанка», який виступав у багатьох містах колишнього Радянського Союзу. Вона також грала на скрипці та фортепіано. А мій батько відмінний баяніст. Ось тільки до вузів батьки пішли на наукові факультети: мама на хімічний, тато - на фізичний. Зараз обидва працюють в Мукачівському державному університеті. Причому мама - декан одного з факультетів і очолює кафедру.
–Виявляється, переможець конкурсу на СТБ, як і королеви краси, зобов'язаний виконувати контрактні умови і на певний період не належати сам собі, змушений їздити з концертами і майстер-класами по всій Україні. Це правда?
– Так. уже провів майстер-класи в Сумах, Донецьку, Кіровограді, Львові, Харкові, Ужгороді... Окрім того у нас велике концертне турне з лауреатами конкурсу по всій Україні. Так, приміром, з 13 лютого кожного дня ми виступали в іншому місті – Дніпропетровськ, Харків, Донецьк,Запоріжжя, Кривий Ріг, Сімферополь...
– І в Мукачеві. Хоч, схоже, це і не було запрограмовано, але ж рідне місто, рідний колектив. Правда?
– Зрозуміло. В «Сучаснику» була напрочуд гарна атмосфера, коли давав для дітей майстер-клас.
– Василю, а хто Твій ідеал у танцях?
– Американець Блейк Марграт, він працював з нами як режисер-хореограф.
– А приміром, геніальний Баришников?
– Я не хочу бути балетним танцюристом. Моя мрія виступати із сольними номерами, хочу розвивати стилі диско, бродвей, фокстрот, в яких є місце фантазії, імпровізації, що зароджуються в голові, а потім відроджуються в рухах, па.
– І на завершення. Як складається Твій студентський побут?
– У розпал кризи мене, Сашу і Віталіка виручило запрошення хореографа Костянтина Томільченка взяти участь у першому в Україні 3D-шоу «Барон Мюнхгаузен». Упевнений, ця блискуча новаторська постановка збирала б повні зали в Москві, Санкт-Петербурзі, Європі та Америці. Завершення показів «Барона» ми відзначили вечіркою 28 березня - якраз у мій день народження. Хлопці подарували мені професійну швейну машинку з безліччю різних функцій. Адже я захоплююся створенням сценічних костюмів. До цього в мене була мамина машинка - радянська «Чайка» з електричним мотором. Мама отримала її в подарунок від своїх батьків за те, що закінчила університет з червоним дипломом. Тепер, зрозуміло, кури гроші не клюють (сміється). Але витрачати їх на обіди в ресторанах не збираюся. Знімаємо з однокурсником квартиру, мама, до речі, обставила її справжньою оранжереєю, адже дуже кохається на квітах. Коли жив удома, то до кухні не мав жодного стосунку, але коли навіть у студентській їдальні ціни захмарні, то краще готувати вдома, і ми готуємо – яєшню, макарони по флотськи, ратуту. Одним словом, і дешево і сердито.
– Дякую, Василю, за розмову і успіхів Тобі в майбутньому.
Розмову вів Микола Рішко

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".