Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Європейський Тиждень мобільності. ПОВЕРНІМ НА НАШІ ВУЛИЦІ ВЕЛОСИПЕДИ

Європейський Тиждень мобільності. ПОВЕРНІМ НА НАШІ ВУЛИЦІ ВЕЛОСИПЕДИ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Розповідали мені, що коли відразу після війни в Мукачево приїхали люди зі східних областей України, а також інших республік, то їх дивувало, що в місті так багато велосипедистів. На велосипедах можна було побачити як дітвору, дорослих, так і людей зовсім похилого віку , зокрема, бабусь. А потім прийшла ера легкових автомобілів і сьогодні, якщо побачать якусь знану і впливову людину на велосипеді, то можуть і позловтішатись: немає, мовляв, грошей на авто...
А тим часом Європа такими проблемами не переймається, там міністри багатьох країн залюбки пересідають на двоколісних коней. І саме звідти до нас прийшов Європейський Тиждень мобільності, під час якого пропагується здоровий спосіб життя, промоція та спонукання до використання більш екологічно безпечних та здорових способів пересування в межах міста, альтернатив автомобілю. І все це стосується насамперед дітей, загрозливо сьогодні хворобливих.
І тому не могла не порадувати картину, яку городяни спостерігали недільного ранку на центральній площі – перед драмтеатром вишикувались сотні велосипедистів різного віку, наймолодшому було чотири роки. Учасників відкриття Європейського тижня мобільності привітав міський голова Золтан Ленд'єл, який також приїхав на велосипеді. А потім була команда «На старт!». Першими рушили в 6-кілометровий пробіг вулицями Мукачева міський голова, а також Почесчний громадянин Мукачева Віктор Балога, уславлений мукачівський велосипедист, майстер спорту міжнародного класу Геннадій Чаплигін, за ними – працівники міськвиконкому, центру туризму та екскурсій, загальноосвітніх шкіл, коледжів, громадських організацій, закладів культури, спортивних товариств, велоорієнтувальники...
Як повідомив міський голова, вже розробляється проектна документація на спорудження велодоріжок від залізничного вокзалу і до центру міста та від центру до мікрорайону Росвигово, планується також організувати прокат велосипедів.
Тиждень мобільності триває. У загальноосвітніх школах проведено загальноміський конкурс дитячого малюнку за темою екологічно безпечного та здорового способу пересування «Велосипед в моєму житті», в дошкільних навчальних закладах – виховні години «Безпека дорожнього руху», а також рухливі рольові ігри на свідому повітрі. А в Центральній міській бібліотеці влаштовано тематичну виставку літератури та періодики «Пропаганда здорового способу життя та екологічно безпечних засобів пересування».
Микола Рішко

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".