Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Собака товариш людини!?

Собака товариш людини!?

Рейтинг пользователей: / 3
ХудшийЛучший 

Всім відомо, що в нашій країні зараз невтішна економічна ситуація, тож основна верства населення потерпає від нестачі матеріальних благ. Що вже казати про друзів наших менших.

А особливо це стосується безхатніх собак, яких в нашому місті розвелось багатенько.

Добрі люди, більшість яких вихідці з сіл, або виросли в приватних оселях, по звичці підкормлюють таких тварин, які швидко осідають в дворах, під’їздах, підвалах... де знайдеться тепле містечко. Але вони забувають, що багатоповерхівки та прилеглі до них території - це також громадські місця, і тим самим порушують громадський порядок. Громадське місце - це місце, загальне для всіх громадян, таке саме, як люба інша установа міста, в тому ж центрі міста. Як результат через двір спокіно не може пройти жодна людина, що не проживає в будинку, в тому числі і працівники комунальних та невідкладних служб, а якщо намагатимуться, то підпадають під загрозу бути покусаними.

Так, бідних тварин потрібно підтримувати. Але спитаємо себе, в яких умовах проживають ці тварини, котрих прикормили люди. Самі ці люди стверджуть, що завдяки їм, такі тварини живуть. Але по великому рахунку це не життя, як найменше з пари причин: 1) тому що тварини не харчуються регулярно (бо наврядчи хтось кормить таких тварин справжньою поживною необхідною їжею); 2) тому що ніхто не піклується про їх здоров’я - тварини можуть бути збудниками та носіями різних небезпечних хвороб (вкусивши, чи просто занісши бруд до під’їзду. Не говоримо вже про малечу, яка найбільше може потерпіти від контакту з такими тваринами, просто навіть погладивши їх);

Виходить, що люди, які вважають, що вони нібито піклуються про безхатніх тварин, навпаки роблять медвежу послугу бідним тваринам і створюють великі незручності громаді міста, тим самим порушуючи громадський порядок. Можна бути певним, якщо така собака покусає людину, то наврядчи хтось з них візьме на себе відповідальність за цей собачий вчинок.

А який вихід, спитають такі "захисники" тварин. А вихід давно вже є. Добрі люди міста, не будемо називати їх імен, бо вони вже давно відомі, створили притулок для таких тварин і працівники господарського відділу міста відловлюють таких тварин для поміщення їх в цей притулок. Так, по старій памяті, коли при Совєтах безпритульних собак відловлювали на мило, "захисники" тварин всіляко перешкоджають цим працівникам. Але ті дикі часи вже закінчились, і жорстоке вбивство тварин переслідується законом. Тому вважаю, що господарська служба міста повинна більш широко проінформувати громадскість міста, про свою роботу. А "захисники" тварин, якщо вони справжні, можуть власноруч принести до притулку якусь поживну їжу, тим самим додатково підтримавши своїх уюбленців.

Від себе хочу додати, що так, утримання таких притулків це не легка справа, в тому числі і з матеріального боку, але вона хороша, і направлена на зменшення безпритульних тварин у місті. Будь хто може прийти і взяти собі тварину, та піклуватися про неї. Крім того, за допомогою притулку можна контролювати розмноження безпритульних тварин.

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".