Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини АКТИВІЗУВАТИ БОРОТЬБУ З КОРУПЦІЄЮ

АКТИВІЗУВАТИ БОРОТЬБУ З КОРУПЦІЄЮ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Минулого вівторка в прокуратурі Мукачева відбулася координаційна рада з питань протидії корупції та злочинності на території міста за участі керівників правоохоронних органів, суду і міського голови Мукачева Золтана Ленд’єла. З інформацією виступив прокурор міста Руслан Біловар. Він, зокрема, відзначив, що упродовж 5 місяців 2013 року, правоохоронними органами міста вживалися певні заходи організаційно-практичного характеру щодо протидії корупції кримінально-правовими та адміністративно-правовими засобами, однак через їх недостатню ефективність, відчутних позитивних здобутків у цій сфері не досягнуто.
На протязі поточного року досудове розслідування кримінальних правопорушень із ознаками корупції не розпочинались, особам про підозру у вказаній категорії злочинів не повідомлялось. При цьому, в області, за цей же період, розпочато 39 кримінальних проваджень (17 - прокуратура, 21 - МВС, 1 - СБУ), усі за заявами про вимагання хабарів. У 19 провадженнях 21 особі повідомлено про підозру. Кожного підозрюваного відсторонено від займаної посади або звільнено. На території міста знижено активність правоохоронних органів у викритті корупційних кримінальних правопорушень, зокрема, обвинувальні акти стосовно осіб за результатами розслідування до суду не спрямовувались. В той же час, в області спрямовано 9 обвинувальних актів стосовно 11 осіб. Усі про одержання неправомірної вигоди. Правоохоронними органами міста не розпочато жодного кримінального провадження за новими антикорупційними статтями кримінального кодексу України.
Водночас не направлено до суду обвинувальні акти про корупційні злочини в пріоритетних сферах, зокрема, в фінансово-кредитній, бюджетній та банківській системах, АПК, сферах освіти та охорони здоров’я. Не виявлялись правопорушення в сфері державних закупівель, земельних правовідносин, використання коштів цільових державних програм, тощо. До кримінальної відповідальності, за вчинення кримінального правопорушення із ознаками корупції не притягнуто жодної особи.
Не відповідає вимогам сьогодення робота оперативних підрозділів ОВС, служби безпеки, органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства щодо виявлення кримінальних корупційних правопорушень у відповідності до вимог Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність». Так, за п’ять місяців поточного року слідчими правоохоронних органів міста не розпочато жодного кримінального провадження про корупційні правопорушення за результатами оперативно-розшукової діяльності оперативних підрозділів міста.
У місті, як і в цілому по області, не виявлено жодного злочину з ознаками корупції, вчиненого працівниками судової гілки влади. При наявності в місті біля 200 державних службовців, до відповідальності не притягнуто жодного. Суттєво знижено активність у протидії корупції адміністративно-правовими засобами. Цього року до суду не скеровано жодного протоколу про вчинення корупційних правопорушень. Для порівняння в області за вказаний період скеровано до суду 26 протоколів. Потребує подальшого удосконалення взаємодія правоохоронців з питань виявлення та припинення корупційних проявів серед посадовців органів державного нагляду та контролю, органів влади та місцевого самоврядування у відносинах із суб’єктами підприємницької діяльності.
В області поширеними залишаються повідомлення засобів масової інформації про факти вимагання неправомірної вигоди, благодійних внесків за сприяння у здачі заліків та іспитів, у вищих навчальних закладах у тому числі під час вступної кампанії, проте правоохоронцями міста, при наявності на території міста ВНЗ, такі факти не виявляються.
У той же час, до позитиву слід віднести активізацію роботи органів місцевого самоврядування в частині профілактики і запобіганню корупційним проявам в діяльності посадових осіб цих органів. Так, проведеною прокуратурою міста в травні-червні перевіркою  встановлено, що у відповідності до вимог статті 5 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Мукачівська міська рада та її виконавчий комітет беруть участь у запобіганні, виявленні, а в установлених законом випадках - у здійсненні заходів щодо припинення корупційних правопорушень, відновленні порушених прав чи інтересів фізичних та юридичних осіб, інтересів держави, а також в інформаційному і науково-дослідному забезпеченні здійснення заходів щодо запобігання і протидії корупції.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".