Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини Інспекція праці перевірила швейну галузь Закарпаття

Інспекція праці перевірила швейну галузь Закарпаття

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Протягом  липня – серпня цього року фахівці Територіальної державної  інспекції з питань праці в Закарпатській області проінспектували швейні підприємства Закарпатської області. Як засвідчив аналіз проведеної роботи на всіх суб’єктах господарювання цієї сфери порушується трудове законодавство.
Найбільш поширені порушення, які фіксувалися державними інспекторами праці в ході перевірок – це порушення законодавства про  оплату праці особливо в частині додержання строків виплати заробітної плати. Зокрема, встановлено, що несвоєчасно виплачують заробітну ПАТ «Мрія» м. Мукачево.  Крім цього, невчасно виплачують належні при звільненні кошти своїм робітникам такі роботодавці: ТзОВ «Укран Абітекс», ТзОВ «Хох – Берег ЛТД», СП у формі ТзОВ «Хустекс - ЛТД», ТзОВ «Зеніт Текс» м. Тячів, ТзОВ «СП Тернотекс - ЛТД», ТзОВ «Росс Україна»,  ТзОВ «Добротекс»,  ПАТ «Гроно текс», ТзОВ «Іролі», ТзОВ «Зарах Моден Україна» м. Берегово, ТзОВ «Березнянка». При цьому більшість із них «забувають» нарахувати звільненим працівникам середній заробіток за весь час затримки до дня фактичної виплати заробленої важкою працею платні.   
Як відомо на підприємствах швейної промисловості, переважно використовується праця жінок та молоді в т.ч. неповнолітніх осіб. Не виключенням стали і проінспектовані вище підприємства. Проте як засвідчили результати перевірок,  відносно вказаної категорії працівників роботодавці також порушують трудове законодавство. Зокрема, керівництво ТзОВ «Укран Абітекс» та ТзОВ «Європейська фабрика» залучає своїх працівників до надурочних робіт, які перевищують норми  встановлені ст. 65 КЗпП України. Свідомо порушуючи вимоги трудового законодавства, керівники  ТзОВ «Сандерс Виноградів» та ТзОВ «Європейська фабрика» використовують працю жінок у нічний час,  при цьому в останньому підприємстві в нічний час, вихідні і неробочі дні,  працюють жінки що мають дітей до 3 років.
У ТзОВ «Хох – Берег ЛТД», ТзОВ «Зеніт Текс», ТзОВ «СП Тернотекс - ЛТД», СП у формі ТзОВ «Хустекс - ЛТД»  порушується законодавство про працю неповнолітніх працівників.  Так, відповідальні службові особи всіх вищезгаданих підприємств, допустили до виконання трудових функцій неповнолітніх працівників, не забезпечивши при цьому проходження останніми попереднього медичного огляду, обов’язковість якого визначена ст. 191 КЗпП України.     Приймаючи на роботу неповнолітніх робітників, керівництво ТзОВ «Хох – Берег ЛТД» та  ТзОВ «СП Тернотекс - ЛТД» в порушення ст. 26 КЗпП України, встановило останнім випробувальний термін, крім того в останньому підприємстві не ведеться спеціальний облік працівників,  які не досягли вісімнадцяти років.
Загалом за результатами здійснення контрольно-наглядових заходів державними інспекторами праці виявлено 157 порушень законодавства про працю на усунення яких, керівникам перевірених підприємств внесено відповідні приписи. На винних  осіб складено і скеровано на розгляд до суду адміністративні протоколи та оформлено відповідні подання про притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників,  які допустили порушення законодавства про працю.
Володимир Севч, головний інспектор Територіальної державної інспекції з питань праці в Закарпатській області
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".