Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Спортивні новини Іван Дрогобецький, герой, який знає і цінує свое діло

Іван Дрогобецький, герой, який знає і цінує свое діло

Рейтинг пользователей: / 4
ХудшийЛучший 
У Мукачеві такою людиною є Іван Дрогобецький, який неодноразово займав перші місця з паверлiфтингу. У 38 років на обласних змаганнях виконав норматив майстра спорту, але, на жаль, в області не присвоюють це звання. ivan_drogobeckijУ свої 49 рокiв у жимi лежачи пiднiмає 100-кілограмову штангу 36 разів, такого результату в Україні не показував ще жоден спортсмен. Цього року на чемпіонаті України в Тернополі в жимі лежачи підняв 232 кілограми – рекорд Закарпаття і один з найкращих результатів сезону в Україні. До речі, Іван Васильович був на цих змаганнях вдвічі старшим за всіх учасників. А в триборстві він показав недавно кращий результат в Україні у ваговій категорії до 100 кг. – 325 кг. в становій тязі, 310 кг. у присіданні зі штангою. У перших числах листопада разом з Євгеном Жеребаком представлятиме наш край в першому чемпіонаті України із жиму лежачі без екіпіровки, що проходитиме в Кременчузі.
- Іване Васильовичу, чи була в дитинстві тяга до спорту?
- Так, як тепер пам'ятаю, як збирав на селі футбольну команду потім організовував різні футбольні турніри. Згодом пішов до армії, де знайшов нове захоплення - з'явилась тяга до заліза.
- Як довго ви займаєтесь цим видом спорту?
- Уже 12-й рік пішов, але напевно хотілося б займатися ще більше, адже спорт тільки на краще. Шкода лише те, що я аж у 38 років почав займатися пауерлiфтингом. Уже за два роки виконав норматив майстра спорту. Також мене турбує теперішня молодь, тому я намагаюсь всіма силами затягнути їх до спортзалу, щоб вони не проводили час по кав'ярнях.
- Важко знайти людей, які б хотіли займатись паверліфтингом?
- Та ні, до нашого спортзалу, що знаходиться по вулиці Писарєва приходить багато людей віком від 14 до 60 років. У спортивному залі царює підтримка та взаємоповага.
- А Вас уже є певний досвід і гарні результати. Чи не плануєте мати і своїх учнів?
- А я їх і маю. Всіх перелічувати не буду, скажу тільки про Євгена Жеребака, якого я привів до нашої секції. За короткий час Женя став чемпіоном і рекордсменом Закарпаття, призером чемпіонатів України з паверліфтингу. Щойно на чемпіонаті України з боротьби сумо він став беззаперечним чемпіоном у найважчій ваговій категорії. Незабаром Євген представлятиме Україну на відкритій першості Польщі з паверліфтингу з призовим фондом в 50 тисяч доларів. Зберуться кращі спортсмени Європи і світу.
- А чи є в Мукачеві окрім Вашої інші команди з паверліфтингу?
- Звичайно, що є багато залів, у яких займаються класні спортсмени. Окремо хотів би сказати про так званого тренера Миколу Красилинця. Ця людина декілька разів намагалась зірвати наші змагання. Він не підтримує будь-які наші організовані турніри, більше того постійно ставить нам палки в колеса. Хочу сказати, що він тільки першорозрядник, а хто йому дав посаду тренера, то не відомо, адже для цього потрібно мати вищу освіту. Напевно він ображений на мене, що я пішов з його спортзалу, тому всіма можливими способами заважає розвиватись нашому спорту в Мукачеві. Тепер моїми тренерами є Михайло Рошко і Павло Зайцев, у мене з ними плідна співпраця.
- Що б ви хотіли ще провести в Мукачеві?
- Я вже шість разів неодноразово проводив змагання в місті з жиму лежачи. Планую десь на свято Миколая знову провести змагання з паверліфтингу з жиму лежачи в Будинку культури.
- Чи не заважає захоплення паверліфтингу роботі, адже ви приватний підприємець?
- Та що ви. Навпаки, я постійно почуваюся в тонусi. Якщо пропущу тренування, ходжу нiби хворий. Це – наркотик. Тричі на тиждень тренуюсь по 2 години. Протягом одного тренування піднімаю до 15 тонн. Планую займатися цим видом спорту до глибокої старостi. Вiд таких занять людина тiльки молодiє.
- Як ставиться до захоплення жінка та діти?
- Чудово! Навпаки, вони тільки підтримують мене, завжди їздять зі мною на змагання. Приємно перемагати, коли вони на трибунах. Одного разу був такий випадок, що я не зайняв перше місце, то вони так переживали й були засмучені. Але завжди коли я перемагаю то відчуваю ту підтримку, навіть хочеться виграти заради них.
- А чи впізнають Вас на вулиці, адже Ви неодноразово приймали участь у різних змаганнях, а також самотужки влаштовували їх для Мукачева?
- Авжеж впізнають. В мене багато друзів та знайомих, які часто в мене запитують: «Iване Васильовичу, а коли будуть змагання?». Окремо хочу подякувати міській владі за підтримку, а численним нашим спонсорам, яких й не перелічити, за фінансування наших турнірів.
Яна Добрай, позаштатний кореспондент "Мукачівської Ратуші"

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".