Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Спортивні новини СКОРОХОДИ Б'ЮТЬ РЕКОРДИ УКРАЇНИ

СКОРОХОДИ Б'ЮТЬ РЕКОРДИ УКРАЇНИ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Вже 18-й рік кращі скороходи нашої держави приїжджають до Мукачева, щоб позмагатися за звання чемпіона України і Кубок Карпат. У змаганнях взяли участь не тільки скороходи України, але й Угорщини і далекого Лівану. Серед учасників змагань були шість майстрів спорту міжнародного класу і 12 майстрів спорту України. І лагідна сонячна погода другого «бабиного літа» сприяла високим результатам.
Привітно зустріли гостей нашого міста на урочистій церемонії відкриття змагань аматори сцени міського Будинку культури, програма, яку вони підготували, надовго залишиться в пам'яті спортсменів та їх тренерів. Зокрема, фольклорні барви Срібної землі презентував ансамбль «Руснаки» (кер. Нестор Мальчицький). Пісню «Переможи себе», яка була написана спеціально до цих змагань, виконали студенти МДУ Богдана Варваринець, Ніколетта Федорова (скрипка) та автор музики і слів до пісні Мирослав Екман (фортепіано).
З вітальним словом до учасників змагань звернувся міський голова Мукачева Золтан Ленд'єл, який побажав усім високих результатів (як у воду дивився) і оголосив змагання відкритими. Відтак на сцену міського Будинку культури піднялися технічний делегат Федерації легкої атлетики України Віталій Корецький і президент Федерації легкої атлетики Закарпаття Анатолій Коломоєць.
Суботнього ранку першими на старт вийшли чоловіки. Швидкості світового рівня продемонстрували українські олімпійці. За 39 хв. 47 сек. пройшов 10 кілометрів Андрій Ковенко з Вінниці і лише трохи не дотягнув до рекорду України. Другим фінішував Сергій Будза з Київщини. А ще через 8 секунд завершив дистанцію Олександр Романенко з Вінниці. Наш Костянтин Пузанов, який вперше виступає серед чоловіків, посів шосте місце, але стабільність його результатів вселяє надію на Олімпійський рік.
Незрозумілим для вболівальників, якщо не сказати більше, виявився виступ іншого мукачівця Владислава Свідницького, який кількома тижнями перед цим виконав норматив майстра спорту України. Прокрокувавши усього кілька кіл він без пояснень безвільно покинув бігову доріжку, залишивши свою команду без залікових очок.
А гість наших змагань Алі Ісмаїл з далекого Лівану хоча і не піднявся на п'єдестал пошани, але встановив національний рекорд Лівану.
На дистанції 10 кілометрів у жінок як і очікувалося перемогла учасниця Олімпійських ігор в Пекіні Надія Боровська. Поруч з нею на п'єдесталі пошани розташувалися Ольга Яковенко з Вінниці та житомирянка Олена Шевчук. Мукачівка Георгіна Кондур фінішувала десятою з особистим рекордом і впритул наблизилась до нормативу кандидата в майстри спорту.
«Вибух» стався на дистанції 5 кілометрів у дівчат віком до 17 років. Коли впевнено проходила дистанцію Аліна Гальченко з Київщини, залишивши далеко за спиною всіх своїх суперниць, дівчина встановила новий рекорд України – 21 хв. 39,1 сек. А її товариш по команді, чемпіон 1 юнацьких Олімпійських ігор (Сінгапур, 2010 р.) Ігор Лященко встановив національний рекорд серед юніорів на дистанції 10 кілометрів. Єдину нагороду для мукачівців приніс учень ЗОШ № 11 Ігор Поляк, який посів друге місце на дистанції 2 км. серед хлопчиків 2000 року і молодших. Залікові очки для команди Закарпаття принесли також студенти МДУ, вихованці заслуженого тренера України Геннадія Будкевича Марія Ловга та Андріана Рошко (10 км. юніорки), учень ЗОШ № 2 Іван Фістер (5 км. юнаки). Хоч і не піднялися на п'єдестал пошани, але відчайдушно боролися на дистанції вихованці Мукачівської ДЮСШ Єва Лучок, Катерина Пухніченко, Ірина Цвєткова, Вероніка Попович, Вікторія Гнепа, Катерина Голиш, Йосип Болдижар. Чому ж наша команда на своєму, так би мовити полі, не увійшла до числа призерів? За словами Віталія Корецького, в Мукачеві чудова спортивна база, є повна підтримка міської влади цього виду спорту. Це так. Але що може зробити один-єдиний тренер зі спортивної ходьби на всю Закарпатську область Геннадій Будкевич. Виховані ним спортсмени показують високі результати, виступаючи за спортивні товариства інших областей, позаяк у Мукачеві їм не можуть запропонувати ні роботи, ні житла...
У командному заліку після трирічної перерви перемогу здобула збірна Житомирської області. На другому місці спортивна дружина Київщини і на третьому – Волинської області. Збірна Закарпаття на 9 місці.
Окрім нагород переможці та призери змагань отримали візітівку нашого краю – футболки з написом «Закарпаття», які надала трикотажна фірма «Мрія». Приз Закарпатської школи вищої спортивної майстерності отримала рекордсменка України Аліна Гальченко. А приз Мукачівського Центру поштового зв'язку «Міс змагань» отримала чарівна житомирянка з розкішною косою, але не в як відомої леді Ю., Наталія Концевич, приз «Наймолодший учасник» дістався юному мукачівцю Акіму Курбанову. Родзинкою було й те, що всі переможці і призери змагань перед нагородженням побували в салоні краси «Сніжка» (директор Ганна Ткаченко) і на нагородження виходили з модними зачісками.
Щира подяка міському голові Мукачева Золтану Ленд'єлу, його заступнику Михайлові Лабошу, начальникові відділу молоді і спорту міськвиконкому Володимиру Улиганинцю, директору СОК ДЮСШ Ігорю Панкуличу, директору міського Будинку культури Ігорю Білику, головному судді змагань, зуслуженому тренеру України Геннадію Будкевичу. Як зазначив технічний делегат Федерації легкої атлетики України Віталій Корецький, Мукачево зі своїми спорудами і багатими спортивними традиціями і наділі готове приймати змагання такого рівня, тому вони проводитимуться тут і надалі.

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".