Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини культури Дитяча школа мистецтв №2 відзначила своє 50-річчя

Дитяча школа мистецтв №2 відзначила своє 50-річчя

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Затишний будиночок по вулиці Грушевського – одній із центральних вулиць міста. Проходячи повз цей будинок, в якому компактно розташована дитяча школа мистецтв №2, чуєш музику, яку виконують ще зовсім юні музиканти, котра ніби підказує – зупинись, послухай... І буденність розчиняється в чарівних звуках музики.
Таким епілогом нам захотілось розпочати свою розповідь про школу, яка в суботу 16 березня відмітила своє 50-річчя від дня створення в залі міського Будинку культури. Скажемо вам, підготовка була копіткою. Дуже хотілось викладачам і учням школи показати свої доробки. А показати є що. Підтвердженням чого і став святковий концерт.
Повна зала глядачів, серед яких батьки учнів школи, гості і просто шанувальники гарної музики. Настала тиша, світло вимкнули. І на сцені ожило дійство. Гарним вступом до концертної програми була екранізована історія школи. Себто, її півстолітній шлях, який був досить суворим і важким.
Ще в далекому 1963 році в місті був створений новий навчальний заклад – вечірня музична школа робітничої молоді. Потяг до вічного мистецтва не мав вікових перепон. Всі бажаючі навчатися музичному мистецтву мали змогу задовільнити своє бажання в цій новій школі. Очолив її прекрасний музикант, справжній віртуоз – Рудольф Погарецький. Протягом десяти років школа набирала обертів. А вже в 1988 році вечірня музична школа була реорганізована в дитячу музичну школу №2. А її директором став енергійний, відмінний організатор, талановитий педагог Олександр Шімон. Статус школа отримала, але свого приміщення не було. Та, не дивлячись на всі перешкоди, навчальний процес тривав. У закладі створювались творчі колективи, які брали участь в культурно-мистецькому житті нашого міста. І тільки в 1993 році школа отримала своє приміщення. А в 1996 році - статус дитячої школи мистецтв №2.
Приємно відзначити, що не зважаючи на всі перепетії та труднощі існування школи, все ж таки вона подарувала свої врожаї. Це талановиті музиканти, які обрали своїм майбутнім – музику. Багато випускників цієї школи повернулися до своєї Альма-матері вже в статусі викладачів, щоб свій багаж знань передавати юним поколінням.
У 2004 році естафету керівництва школою перейняла молода, енергійна викладач школи, яка 15 років очолювала шкільну профспілкову організацію – Маріанна Кешеля. Завдячуючи їй та колективу вчителів, де панує взаєморозуміння, повага та велике бажання навчати учнів доброму, вічному, школа набула великого авторитету не тільки в місті, але й області.
Відкрилася завіса. На сцені ведучою цього вечора була викладачка школи, знана не тільки в нашому місті, а й області як прекрасна вокаліста – К. Могилевець. І ось, зовсім юні, ще такі маленькі дівчатка, а вже учасники молодшого хору. Вони і відкрили концертну програму. А далі, з кожним номером глядачі були в захопленні від побаченого та почутого, адже юні таланти продемонстрували свої вміння якнайкраще. А це все завдяки викладачам – В.Тищук, С.Ножкіній, О. Кувшиновій, О. Сусол, А. Дикій, М. Козуб, О. Тулюку, Р. Коворданій, Г. Скубенич, М. Кешелі та всіх викладачів школи, за що їм низький уклін та велика вдячність. Вітали викладачів та вручали почесні нагороди міський голова Золтан Ленд'єл, заступник начальника обласного управління культури Василь Марюхнич, голова обкому профспілки працівників культури Наталія. Товтин, начальник відділу культури Людмила Ковач. Також від міської влади школі був вручений подарунок – комп'ютер.
Промайнув час у доброму, позитивному настрої. Адже юні вихованці та викладачі дитячої школи мистецтв №2 своїм виступом подарували гарний настрій. То ж, шановні викладачі, юні вихованці школи, вітаємо вас із вашим гарним ювілеєм, дякуємо вам за вашу щирість, любов до мистецтва та за добро, яке ви даруєте людям. Браво вам!
Ірина Петрус, головний спеціаліст відділу культури, Магдалина КОЗУБ, голова профкому Мукачівської ДШМ № 2
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets

Авторизація


"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".