Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Новини суспільства Виконком ІЗ БОРГАМИ ПО ЗАРПЛАТІ ТРЕБА ЩОСЬ РОБИТИ

Виконком ІЗ БОРГАМИ ПО ЗАРПЛАТІ ТРЕБА ЩОСЬ РОБИТИ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
На завершення засідання виконкому міської ради, що відбулося у вівторок, міський голова Золтан Ленд'єл подякував членам виконкому, що за півтори години роботи (зазвичай не більше години) плідно розглянули 33 питання порядку денного. Доповідаючи з питання про виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», заступник міського голови, керуючий справами міськвиконкому Олександр Галай відзначив, що тільки в цьому році до загального відділу виконкому надійшло дев'ять заяв про доступ до публічної інформації. Він окреслив також заходи, покликані забезпечити доступ громадян до публічної інформації.
Наступними були питання про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку міста за 2011 рік та виконання міського бюджету Мукачева за 2011 рік. Начальник відділу економіки Світлана Васильцюн повідомила, зокрема, що обсяг реалізованої промислової продукції, робіт, послуг за 2011 рік склав 834873,6 тис. грн., або 124,7 % до 2010 року. Рівень середньомісячної заробітної плати по місту становив торік 2143 грн., або 103,6 % середнього рівня по області та 116,4 відсотка до 2010 року. Обсяг роздрібного товарообороту за підсумками 9 місяців склав 825858,1 тис. грн., або 137,8 % у порівняльних цінах до показника 2010 року. Торік експорт товарів склав $209080,5 тис. Питома вага в загальнообласному обсязі – 15 відсотків. На пенсійному обліку перебуває 18884 пенсіонерів проти 18666 в попередньому році, середній розмір пенсій склав 1088,68 грн., що в порівнянні з відповідним періодом попереднього року зріс на 83,63 грн. За звітний період створено за рахунок поновлення діяльності галузей економіки та малого підприємництва 3567 робочих місць або 162,1 % до запланованого рівня. Офіційний рівень безробіття на 1 січня 2012 року склав 1,5 відсотка за прогнозованого 1,6 %. Поряд з цим по місту допущено заборгованість із заробітної плати, перевезення вантажів скоротилося на 15 %, викликає занепокоєння рівень сплати за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги.
Коментуючи повідомлення, міський голова висловив сподівання, що фінансовий стан міста в 2012 році має поліпшитися, оскільки повинно запрацювати потужне підприємство «Флекстронікс», на подальший розвиток ТзОВ «ЕНО-меблі» інвестори вкладають 20 мільйонів євро, а це кільки тисяч нових робочих місць, а отже і збільшення податків на доходи фізичних осіб, які є основною статтею доходу міського бюджету. Окрім того він зауважив, що через податковий тиск малий і середній бізнес, котрий в розвинених країнах є основним наповнювачем бюджетів, в Україні, а так само і в Мукачеві пішов «у тінь». Якщо уряд на це не зважить, поліпшення економіки в державі годі чекати.
Досі немає ясності щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року, оскільки з Державного бюджету на харчування дітей й загалом на освіту виділено коштів тільки на першу половину року. Залишається сподіватися, що допоможуть спонсори. Але ж ідеться про сотні тисяч гривень...
Важливим було і питання про роботу комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків, погашення заборгованості із виплати заробітної плати та податкового боргу, яке оприлюднив її очільник, заступник міського голови Михайло Лабош. На сьогодні борг по місту лише трьох підприємств по зарплаті складає 380 тисяч грн. Це, зокрема, радгосп-завод «Мукачівський», УТОС, будуправління КЕВ, які є практично банкрутами. Завод Будкераміки свою більш як 200-тисячну заборгованість цього року погасив. Повідомлення з цього питання зробили також начальник міського відділення Пенсійного фонду Вільгельм Гунгредер та заступник начальника ОДПІ Євген Скальський. Останній зазначив, що з 22 мільйонів грн. податкового боргу основна частка припадає на комунальні підприємства міста, зокрема, «Водоканал» та ЖРЕПи.
Розглянуто низку питань, поданих службою у справах дітей. Затверджено реєстрацію міських громадських організацій «Мукачівський петанк-клуб», «Федерація пауерліфтингу м. Мукачево» і ліквідовано муніципальний футбольний клуб «Карпати-Мукачево». Розглянуто порядок компенсації витрат за пільгове перевезення пасажирів перевізниками міський автобусних маршрутів.
Внесено зміни в рішення виконкому від 22.12.2009 р. «Про зміну вартості тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення холодної та гарячої води», якими передбачено для 1-ї групи споживачів (населення) встановити вартість 7,43 грн. за 1 куб.м., для 2-ї групи (бюджетні установи та організації) – 8,33 грн., 3-ї (підприємства, організації та всі інші фізичні та юридичні особи, не внесені до 1-ї та 2-ї групи) – 10,86 грн. Основна причина підвищення тарифів на воду – збільшення мінімальної заробітної плати, подорожчання енергоносіїв. На пропозицію членів виконкому прийнято рішення направити листи до Уряду щодо створення пільг для підприємств ЖКГ, які в іншому разі просто збанкрутують. А також звернутися до Міністерства оборони, Правління УТОСу, щодо їх підприємств на території міста, які неспроможні виплачувати заробітну плату працюючим.
Розглянуто також низку питань приватизації, будівництва, оренди майна, прав власності тощо.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".