Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини Україну охоплять бунти на чолі з мерами

Україну охоплять бунти на чолі з мерами

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Якщо ситуація, коли казначейство заморожує кошти місцевих громад, збережеться до осені, місцеве самоврядування не витримає безгрошів'я. Ще на цій сесії негайно треба приймати закон, який дозволить радам обслуговуватися в уповноважених банках.
Пікет стрийських комунальників, публічний заяви мерів Сум, Кременчука, Полтави, навіть Донецька... Все це наслідок політики фінансового визискування міст і сіл. Урядовці протиправно заморожують кошти місцевих громад та перенаправляють їх на перекривання бюджетних дірок. Не здивуюсь, якщо затримана зарплата сумлінних стрийських двірників пішла на закупівлю коштовних меблів для Нацбанку чи престижних автомобілів для якогось міністерства.
За умов скорочення виробництва та відтоку інвестицій, фінансова система задихається від нестачі ресурсів. На додаток - непомірні апетити можновладців. Тож грошовий голод місцевих громад наростає, немов сніговий ком. Станом на травень, держказначейство "жувало" 250 тисяч гривень стрийських міських коштів. На 1 липня ж, як кажуть джерела у міськфінвідділі, заморожено було вже 4,5 мільйона гривень. Зростання майже у 20 (!) разів. А це і зарплатня комунальників, і оплата ремонту доріг та будинків. Жоден підрядник не матиме справ із місцевим самоврядуванням, якщо буде бачити, що з ним можуть не розрахуватися.
Обурює ще один аспект проблеми. Нещирість чиновників, їхнє бажання утаємничити реальну картину. Нещодавно казначейство прозвітувало в бюджетному комітеті Ради про блокування розрахунків місцевих бюджетів. Чиновник приніс якісь хитрі таблички, які треба годинами підраховувати, аби віднайти правду по кожному бюджету. Лише коли народні депутати напосілися, "казначей" зізнався про кредиторську заборгованість перед місцевими громадами на суму 1,1 мілярда гривень. І це станом на 1 січня 2013 року. Нині ж сума цієї заборгованості за розрахунками експертів складає не менше 5 мільярдів гривень.
На засіданні бюджетного комітету виступили з ініціативою негайно, ще на цій сесії, прийняти закон про можливість обслуговування рахунків місцевих рад в уповноважених банках, а не в казначействі. Відповідний законопроект під номером 2283 зареєстрований депутатами від опозиції ще в лютому. Біда лише в тім, що провладна більшість не підтримує будь-які опозиційні законопроекти. І робить це винятково з егоїстично-ідеологічних міркувань. Для цього випадку пропонується інший вихід - більшість підтримає таку ініціативу, якщо схожий законопроект до зали внесе Кабмін або хтось з депутатів від більшості. Та зволікати ніколи. Місцеве самоврядування вже паралізоване. Немає жодних підстав сподіватися, що казначейство розморозить рух коштів місцевих громад, адже ситуація триває вже не перший місяць.

Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".