Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини Шубець Володимир Омелянович: - "МІСЦЕВІ ВИБОРИ - ЦЕ РЕАЛЬНИЙ ШАНС"

Шубець Володимир Омелянович: - "МІСЦЕВІ ВИБОРИ - ЦЕ РЕАЛЬНИЙ ШАНС"

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

для територіальних громад обрати депутатом друга, соратника, сусіда, активіста. А потім запитати його у вічі, що він зробив для громади, яка довірила йому змінювати її життя на краще. Дехто вже стомлений гаслами, хтось уже розчарувався у політиці, втім, нікому не байдуже, чи тепло у власній домівці, чи хороші дороги, чи безпечно на вулиці, чи є майбутнє у дітей.

Про нові шанси у політиці, співпрацю з владою, вишкіл та про те, у чому треба допомогти мукачівцям, у інтерв'ю з Володимиром Шубцем, кандидатом у депутати по мажоритарному виборчому окрузі від партії Єдингий Центр до Мукачівської міської ради.
- Володимире Омеляновичу, будь ласка, розкажіть, що спонукало Вас знову взяти участь у виборчих перегонах? Адже відомо, що Ви вже були депутатом Мукачівської міської ради.
- До сьогоднішнього дня, тобто до політреформи, наша система працювала як? Партії висували кандидатів у депутати, а у разі перемоги, кандидат що робив? Тільки одне – він мав чітко оберігати інтереси партії, тобто партія керувала депутатами. Єдиною метою центральної політичної сили було лише те, щоб, скажемо так, мати бійців, які б виконували рішення партії. І ніяких роздумів про громадянський обов'язок, прояв ініціативи за межами генеральної лінії партії не могло бути й мови. Зараз же я вітаю прийняття рішення про мажоритарну систему виборів. Це вже дає хоч якийсь відсоток упевненості у совісті тих депутатів, які будуть обрані і за бажання дійсно можуть щось зробити для громади. Тому що вступає в силу одна проста річ –зараз по-іншому. Виборець може прямо сказати: шановний мій депутате, ми за тебе голосували, ми тебе обрали – значить, будь ласка, давай виконуй свої обіцянки і дбай про наш добробут. Та самореалізація, яка була неможлива при тій системі, зараз спонукає мене спробувати ще раз стати депутатом для того, аби зробити ще щось для людей. Тому що, в принципі, я такий же, як і решта людей. З їх радощами і негараздами.
- Чому найбільше приділятимете увагу, якщо отримаєте посвідчення депутата міської ради?
- У першу чергу буду звертати увагу на те, щоб ті кошти, які є у міському бюджеті, використовувалися на потреби міста і городян, щоб те рішення, яке прийняли на сесії, було спрямоване на добробут людей. Багато зроблено у місті діючою владою, хто би і що там не говорив, хто би там не жалівся на якісь політичні симпатіє чи антипатії або на якісь течії. Зауважу, що Мукачево на сьогодні у порівнянні з іншими містами області стоїть на лідируючих позиціях, в чому могли самі закарпатці переконатися. Та це не означає, що ми маємо зупинятися. Варто сказати, що більш впорядкованим став центр Мукачева й основні магістралі. Але в кожному мікрорайоні є ще проблемні вулиці, на які треба звернути увагу. А що зараз головне для людей? Чисті під'їзди, щоб не було смороду, щоб освітлення було належне, щоб в оселях було тепло, щоб була якась соціальна захищеність (бо не секрет, що сьогодні до неї далеко), щоби була робота більш-менш гарантована і щоб діти мали, де дозвілля своє проводити, щоб впорядкувати роботу тих інтернет-клубів, які зараз розташовані не тільки біля шкіл, а навіть і у підвалах деяких навчальних закладів. Не треба забувати і про благоустрій скверів та вулиць, озеленення. Ми з однодумцями вже складаємо список найболючіших тем, які й будемо разом з громадою вирішувати. Я вважаю, що депутат на рівні міста зобов'язаний звернути увагу на потреби Мукачева та його жителів.
- Консолідація і тісна співпраця гілок влади, на Вашу думку, це вагомий важіль у політиці?
- Надзвичайно вагомий. На все потрібні кошти. Може бути бажання, може бути високий ідеал і якась мета. Але елементарно, як і у кожному сімейному бюджеті, на будь-яку справу потрібно кошти, вони акумулюються у міському бюджеті. Тому навіть, щоб лобіювати інтереси громади, щоб добитися того чи іншого рішення (наприклад, нашому мікрорайону потрібно це і це), потрібно чітко обґрунтувати, чому саме це важливо робити в першу чергу. Бо ні для кого не секрет, що для того, аби навіть побудувати дитячі майданчики, впорядкувати мікрорайони, потрібні, і дозволи, і консолідована робота усіх міських служб, і подальше підтримання у порядку вже створеного. До речі, ми не раз (у сюжетах телеканалу «М-студіо») звертали увагу на проблеми у цьому ланцюгу. Але знову ж таки треба і комунальним установам допомогти з покращенням технічного забезпечення. Аби вибратися із замкнутого кола невирішених проблем, взаємодія з владою потрібна в першу чергу. Бо якщо будеш сваритися, ніякого руху до кращого і змін бути не може.
- У Вас за плечима багаторічна праця у різних установах, чи маєте якийсь особливий вишкіл, що допоможе у праці?
- Життєвий досвід це і є той вишкіл. І не кількість дипломів є показником ділової людини, яка вміє і хоче розпочинати справи і доводити їх до кінця. Життя уже відшліфувало десь мій характер, десь людські якості. Досвід є, та варто сказати, що має ще бути велике бажання щось змінювати і рухатись до кращого. Я уже в такому віці, коли людина починає розмірковувати про сенс життя, про те, що вона зробила. Коли перевагу надаєш не стільки матеріальним благам, скільки духовним. Знаєте, коли я їжджу за кордон, бачу, як там люди живуть, стає дуже прикро і виникає питання – а чому ми так не можемо? Багато що залежить від самих громадян, які останнім часом зневірилися у намірах влади, партій, лозунги людей уже втомили, і крім лозунгів нічого путнього і не залишилося. Вишкіл потрібен тільки у одному – повернутися ближче до народу, до тих, з ким ти живеш поруч (байдуже, сусід, колега по роботі), і спробувати у міру можливостей щось зробити. Так, безумовно, тут необхідне порозуміння з владою і сильна аргументація, аби плідно працювати і з іншими депутатами, і з міським головою, і з заступниками. Тому що у будь-якій справі в першу чергу потрібні рішення, а потім уже наполегливість у доведенні їх до логічного завершення. Але, на жаль, готових рішень та схем, як це зробити, нема. Тут головне завдання згуртувати людей, щоб ми разом повірили, що це можна зробити. І, безумовно, з їхньою підтримкою іти і щось робити.
Яна Фізер
{linkr:related;keywords:%C3%90%C2%B2%C3%90%C2%B8%C3%90%C2%B1%C3%90%C2%BE%C3%91%C2%80%C3%90%C2%B8;limit:5;title:%C3%90%C2%A1%C3%90%C2%B2%C3%91%C2%8F%C3%90%C2%B7%C3%90%C2%B0%C3%90%C2%BD%C3%90%C2%BD%C3%91%C2%8B%C3%90%C2%B5+%C3%91%C2%81%C3%91%C2%82%C3%90%C2%B0%C3%91%C2%82%C3%91%C2%8C%C3%90%C2%B8}

Схожі новини:
Настіпні новини:
Попередні новини:

 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".