Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Спортивні новини ЯКЩО НЕ ДОПОМАГАТИМУТЬ, КУДИ ДІВАТИСЯ?

ЯКЩО НЕ ДОПОМАГАТИМУТЬ, КУДИ ДІВАТИСЯ?

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Тільки закінчився чемпіонат Німеччині, звідки наші спортсмени повернулись з перемогою, як вихованці Ігора Капури зі спортивного клубу «ТРІУМФ» почали підготовку до чемпіонату України з Кіокушинкай карате, котрий відбудеться в Луцьку Волинської області, 23 березня. Сьогодні ми зустрілися з головою Федерації Кіокушин-кан Карате Закарпаття, заслуженим тренером України, сенсеєм володарям третього дану Ігорем Капура.
– Ігоре Петровичу. Хотілось би послухати, як іде підготовка збірної Закарпаття до чемпіонату України? – Я вам так відповім, що мої спортсмени в не залежності від того, якій рівень змагань і коли вони будуть проходити, завжди тренуються з повною викладкою, це є основою і важливою частиною в моїх тренуваннях, щоб завжди бути готовим до поєдинку. Ви мабуть мене запитаєте чому? Тому що це Кіокушин Карате, є самим сильним із усіх контактних видів східних єдиноборств і треба завжди бути готовим, або ти на змагання готуєшся, або з'явилася якась непередбачена ситуація. Одним словом – це життя і треба завжди бути готовим до поєдинку. Каратисти завжди кажуть так, бути в стійці "камайте"(баєва стійка). А по друге, спорт є спорт, спортсмен може на тренуваннях отримати травму, або захворіти, і треба, щоб завжди була заміна на іншого спортсмена.
– Скажіть, з тих спортсменів, котрі будуть відстоювати честь Закарпаття на чемпіонаті України, є титуловані, котрі раніше перемогли на подібних турнірах?
– Вони є, це такі спортсмени нам відомі як чемпіон України Борколеш Степан, бронзовий призер чемпіонату Німеччини спортсмен з Берегово Шімон Адам, всім нам відома призерка чемпіонату світу, призерка Кубка Європи Бабіля Крістіна, надіємось, що достойно виступлять Юрій Котубей, Пехньо Андрій, Дзямка Максим та інші.
– А багато планують приїхати на чемпіонат України з Кіокушинкай карате збірних областей та учасників?
– Відповім, що турнір планується дуже тяжким, на теперішній час вже подали заявки на участь у чемпіонат України 13 областей та команда з Білорусії кількість учасників – 250 кращих спортсменів, серед них дуже сильні збірні з Миколаєва, Донецька та Білорусії. Також треба враховувати що заявки ще подаються і кількість учасників буде зростати.
– Щоб поїхати на цей турнір треба кошти, а хто буде фінансувати? За які кошти ви будите їхати, влада допоможе вам?
– Ви знаєте, це для мене саме болюче питання. Я відповім відверто, сподіваюсь, що влада на мене не буде ображатися. Тому, що на правду не можна ображатися. Всі учасники, котрі їдуть на цей турнір, будуть самі оплачувати свою поїздку, участь у турнірі і т.п. Влада в котрий раз із року в рік каже одне і теж, нема коштів. А я їм задаю запитання, а коли вони вже будуть кошти? Ви ще жодного разу не знайшли можливості, щоб профінансувати декількох кращих спортсменів. Затим наступає одна хвилинна пауза, і на цьому вся розмова закінчується. Зараз використовуючи цю розмову, звертаюсь ще раз з проханням до влади: не відвертайтесь від наших талановитих діточок, допоможіть їм і знайдіть кошти. Якщо кожний з нас буде допомагати потрошку наша нація буде сильнішою, а саме головне вони, наші найкращі, залишаться у нас на батьківщині. І головне, будуть подальше виховувати наступне підростаюче покоління.
Якщо ми звернемо увагу, як у нас в Україні розвивається спорт взагалі, то видно неозброєним оком, що не як, а повний нуль. А це все від того, що куди не треба гроші, туди вони знаходяться, а куди взагалі потрібні, тоді немає коштів. Вибачте мене за ці різкі ноти, або дуже сильно накипіло на душі. Мені за діточок боляче, що за них нікому постояти. Я дивлюсь, як за кордоном до цього щемливо ставляться, і хочу, щоб так було і на моєї батьківщині. Як сказав Черчилль " Я ніколи, ніколи, ніколи не здамся ".
– Ми чули, що і Ви в свої 39 років бажаєте виступити на чемпіонаті світу?
–Мене завжди оперативність наших журналістів вражає, звідки ви про це узнали (Ігор Петрович посміхається). Ви знаєте, я завжди підтримую свою фізичну форму, це є необхідною частиною мого життя. Чотири рази на тиждень я бігаю по п'ять кілометрів з навантаженням на руках по два кілограми та на ногах по кілограму, відтак віджимаюсь від підлоги 750 разів, роблю вправи гнучкість свого тіла, затим присідання 1000 разів, після цього десять раундів по 1 хвилині бій з тінню противника, потім набиваю ударні частини тіла – кулак, ребро долоні та інші ударні частини тіла. А потім працюю з гантелями зі штангою і т.п. Так, я планую взяти участь у цьому турнірі і буду дуже сподіватися, що приїду з перемогою не тільки сам, але і з перемогою своїх дорогих і любих мені учнів. Також і в такому віці дається шанс довести собі в першу чергу, що є порох в порохівницях.
– Ви завжди так чуйно ставитесь до своїх учнів, чому?
– Засновник Кіокушин Карате Масутацу Ояма казав: "Віднесись до себе твердо, а до інших м'яко." Та, чесно кажучи, так і в православ'ї людей виховують. Люди, а діточки взагалі – це дуже тонка субстанція, і треба з ними дуже тактично вміти спілкуватись і виховувати. Хоч інколи я буваю дуже суровою людиною, це також потрібно для кожної людини інакше буде хаос.
– Так, інколи ми Вас бачили таким. Спілкуюсь з Вами, ми відчуваємо таку внутрішню, а також Вашу фізичну силу. Звітки це у Вас?
– Відповідь буде дуже проста, це постійна праця над собою, як духовно, так і фізично. Треба завжди всьому вчитися і вдосконалюватися, а також аналізувати, робити висновки, а головне – бути доброю, порядною людиною. Я людина віруюча і завжди стараюсь ходити в храм, щоб залишитись наодинці с Богом. Коли я знаходжусь у храмі, я там повністю відпочиваю і отримую задоволення. І завжди всіх своїх спортсменів залучаю до православ'я. У нас є традиція, ми з діточками і їх батьками раз на рік на Водохреще ходимо купатися в ополонці. І цей рік також не був виключенням, в цьому благому ділі взяло участь більше 120 наших дітей і підлітків, а благословив на цю подію батюшка Іоан.
– Федерації Кіокушин Карате є однією із чільних за масовістю і популярністю федерацією в Закарпатті на тлі інших. Як Вам вдається стабільно працювати, добиватися успіхів в Україні та за межами?
– Ви праві. В теперішній час федерація входить до Європейської організації Хонкіокушинкай, котра нараховує 22 країни – учасниць. Я вважаю, що такими солідним представництвом може похвастатись не кожна наша федерація, тим паче не олімпійського виду спорту. Ця планка була нами взята. І я буду тримати до кінця, як би мені тяжко не було і хто щоб не казав. Буду йти тільки вперед, щоб розвивалось Закарпаття, Мукачево, щоб росли здоровими діточки. Головне, правильно підібрана команда президії нашої Федерації, ми добре розуміємо один одного, підтримуємо. Перед кожним змаганням ми проводимо засідання федерації, на якому обговорюємо всі моменти, котрі можуть з'явитись під час змагань, а також, хто буде судити, як оцінювати виступ спортсменів та інше. Коли змагання закінчуються, також спілкуємось, що було добре, а де допустили незначну помилку, і на що треба звернути увагу наступного разу.
–Бажаємо вам і Вашим вихованцям терпіння, мужності, відваги перемогти на чемпіонаті Україні та на інших європейських турнірах і хай Господь Бог вас оберігає.
– І вам велике спасибі, що ви є і робите таку велику справу для всіх нас. І вибачте якщо щось було не так. До зустрічі.
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".