Мукачівська Ратуша

Новини Мукачева. Новини Мукачівського міськвиконкому, оголошення Мукачева

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
Головна Політичні новини У СЕРЕДНЬОМУ ТА НИЖНЬОМУ ДВОРАХ ЗАМКУ ПАЛАНОК буде нарешті готельно-ресторанний комплекс

У СЕРЕДНЬОМУ ТА НИЖНЬОМУ ДВОРАХ ЗАМКУ ПАЛАНОК буде нарешті готельно-ресторанний комплекс

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Мукачівську ЗОШ I-III ступенів № 16 буде реорганізовано в спеціалізовану ЗОШ № 16 з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів. Таке рішення ухвалено на 42-й сесії Мукачівської міської ради 6 скликання. Сесія затвердила звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики Мукачівською міською радою та її виконавчим комітетом у 2012 році. (читайте на 6-й стор.), а також  рішення про порядок надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого.
Розглянуто низку земельних питань (стор. 6).
Відтепер у Мукачеві будуть вулиці Затишна, Сонячна, Світанкова, Щаслива, Молодіжна…
Враховуючи депутатське звернення народного депутата України Віктора Балоги, рішення постійної комісії з питань використання державних символів від 15 травня 2013 року, пропозиції постійної депутатської комісії з питань законності та правопорядку, охорони прав та свобод громадян, депутатської етики вирішено перейменувати вул. Гвардійську (за каналом) на вул. Солов’їну, вул. Героїв Ленінграду на вул. Молодіжну, вул. Димитрова на вул. Болгарську, вул. Плеханова на вул. Затишну, провулок Свердлова на вул. Сонячну, вул. Клари Цеткін на вул. Світанкову, вул. Червоноармійську на вул. Університетську, вул. Пролетарську на вул. Щасливу. Рішення ухвалено абсолютною більшістю депутатських голосів, однак виникло два запитання: частина вул. Плеханова відноситься до Ключарківської сільської ради, то чи з нею погоджено це перейменування, адже вони свою частину назвали вулицею Волошина;  відомо, що будь-яке перейменування несе за собою значні витрати: зміни в паспортах, домових книгах, табличках і таке інше. Як тут бути?
Міський голова Золтан Ленд’єл доручив голові комісії погодити питання з Ключарківською сільрадою, а в другому питання заспокоїв, що певний час вулиці матимуть стару і нову назви, а всі нові документи, приміром, паспорти й домові книги надалі оформлятимуться за новою назвою вулиці.
Ухвалено схему організації дорожнього руху, якою, зокрема, передбачено влаштування елементів примусового зниження швидкості руху та облаштування майданчика для стоянки легкового автотранспорту загального користування на вул. Береша навпроти будинку № 3.
Внесено зміни до рішення 40-ї сесії міської ради 6 скликання від 29.03.2013 р. «Про міську програму зайнятості населення Мукачева на період до 2017 року». Ними, зокрема, передбачено виділити кошти за рахунок місцевого бюджету на 2013 рік – 110 тич грн., з 2014 по 2017 рік – по 100 000 грн. щороку.
Затверджено звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта «Про встановлення розмірів ставок єдиного податку для фізичних осіб та розміри збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності». Ухвалено рішення про припинення діяльності комунальних підприємств «ЖРЕП-1» та «ЖРЕП-5» шляхом їх реорганізації (приєднання) до комунального підприємства «ЖРЕП-3».
Міська рада вирішила включити в перелік об’єктів з надання в дострокову оренду на конкурсній основі окреме індивідуально визначено нерухоме майно об’єкту комунальної власності територіальної громади Мукачева – приміщення середнього та нижнього дворів замку Паланок, пам’ятки архітектури національного значення, які не використовуються історичним музеєм, з метою пристосування під готельно-ресторанний комплекс з відповідною інфраструктурою для організації прийому та обслуговування туристів, екскурсійної діяльності та запобігання руйнуванню або заподіянню шкоди, забезпечення захисту, збереження, утримання, відповідного використання, консервації, реставрації ремонту шляхом проведення відповідних робіт без зміни властивостей, які є предметом охорони об’єкта культурної спадщини, шляхом залучення стратегічних інвесторів, здатних створити потужні фінансово-господарські структури туристично-готельного напряму з відповідною інфраструктурою, які фінансуватимуть витрати. Таке рішення назрівало давно і свого часу було винесено на обговорення, але тоді втрутилися «різні там москалі», мовляв хтось хоче приватизувати національну спадщину. А коли Геннадій Москаль був «губернатором» Закарпаття палець о палець не вдарив для реставрації замку Паланок, а вже потім будучи нардепом, не несучи за свої дії і слова ніякої відповідальності, почав «захищати» наш замок від нас  самих. В останні роки в Україні було взято в оренду не одну архітектурну пам’ятку, згадаймо лишень гарний приклад Бартоша з Чинадіївським замком, тут всілякі москалі ніби води в рот набрали, це вже їх не обходило, головне – свого часу, даруйте, нагадили.
На сесії розглянуто також низку інших питань порядку денного.
Микола Рішко
 

Додати коментар

В коментарях забороняється:
1. Заклики до міжрасової, религійної та міжнаціональної ворожнечі;
2. Заклики до протиправних дій;
3. Образи авторів материалів, інших відвідувачів сайту, адміністрації сайту.
Всі коментарі в яких буде помічено подібний зміст будуть видалені.
За зміст коментарів відповідальність несуть їх автори.
Адміністрація сайту також залишає за собою виключне право видаляти будь-які коментарі без попереджень та пояснень.


Защитный код
Обновить

Останні коментарі

Наша кнопка

Мукачівська ратуша - офіційні новини Мукачівського міськвиконкому

Моменти нашого міста


brekets
brekets

Авторизація

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

"Мукачівська ратуша" це сайт на якому ви завжди знайдете цікаві та найсвіжіші новини міста Мукачево, району, новини Закарпаття та України. Підписавшись на розсилку ви зможете отримувати новини Мукачева з перших рук.

На сайті "Мукачівська Ратуша" ви зможете знайти декілька рубрик на які поділені всі останні новини Мукачева:

Політичні новини - тут зібрані всі матеріали сайту "Мукачівська Ратуша", які мають політичний напрямок. Останні новини міськвиконкому, постанови Мукачівської міської ради, тощо.

Спортивні новини - в цій категорії зібрано спортивні новини Мукачева. Ексклюзивні матеріали, інтерв`ю, репортажі на сайті. Футбол, шахи, баскетбол, бокс, легка атлетика...

Новини суспільства - тут на сайті "Мукачівська ратуша" зібрано всі новини культури, нариси про громадське життя міста Мукачево.

Глас народу! - в цій категорії ви можете написати про те, що вас турбує, написати те чим ви хочете поділитися з іншими, задати питання нашій владі. Отже ваші новини це новини нашого міста - міста Мукачево. Для того щоб додати свій матеріал, треба бути зареєстрованим користувачем зі статусом "автор".